IS-flagg i ørkenområder i Syria. Foto: AP Photo/Hussein Malla

15 syriske soldater skal være drept i et angrep mot en buss mandag, ifølge SOHR. Den islamistiske ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Også etter at IS-staten ble nedkjempet, holder rester av organisasjonen det gående med terror, vold og drap i Syria og Irak.

NTB-AFP-DPA melder at IS mandag morgen gjennomførte et terrorangrep mot en buss i Syria. Ifølge britiske Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble både sivile og flere militæransatte såret eller drept i angrepet.

Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana siterer en militærkilde på at det var 11 soldater og to sivile som ble drept.

– Klokken 6.30 ble en sivil buss utsatt for et terrorangrep på Raqqa-Homs-motorveien i al-Jira-området, skriver Sana.

Ifølge SOHR var det derimot ingen sivile på bussen, bare soldater og andre som kjemper for regimet i Syria.

I mai ble ti syriske soldater drept i et lignende angrep. IS’ såkalte kalifat i regionen ble nedkjempet i 2019, men gruppen er fortsatt aktiv og har ressurser til å gjennomføre slike angrep.

IS er også til stede i Afghanistan, der de nå bedriver terror mot sine religiøse rivaler i Taliban. De er i tillegg representert med en rekke blodige aksjoner i Afrika, blant annet gjennom gruppen al Shabaab.

 

Bestill den nye, aktuelle boken fra Document forlag:

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.