En IS-kriger med våpen. Foto: Aamaq News Agency via AP / NTB

Den ytterliggående islamistgruppa IS har bortført 19 mennesker i Badia-ørkenen sentralt i krigsherjede Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

Syrian Observatory for Human Rights opplyser tirsdag at IS-medlemmene først angrep regimets styrker i ørkenen. Deretter bortførte de åtte politimenn og elleve sivile fra en liten landsby, ifølge SOHR.

Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana melder at jihadistene tok til fange «et antall innbyggere» fra landsbyen al-Saan i provinsen Hama mens de var på leting etter trøfler.

Flere andre ble såret og brakt til sykehus.

IS-krigere har trappet opp sine angrep de siste månedene mot regjeringsstyrker i den store ørkenen som strekker seg over det sentrale Syria og østover til Iraks grense. Sivile, gjetere og soldater er bortført, ifølge SOHR.

– De bortførte blir som oftest drept, spesielt hvis de tilhører regimets styrker, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Ikke siden IS mistet kontroll over sitt siste lille territorium i mars 2019, har jihadistene bortført så mange som ved den siste hendelsen i Badia-ørkenen, ifølge ham.

IS erobret store landområder i Syria og Irak i 2014. Etter at de ble nedkjempet, har gruppen opprettholdt et visst nærvær i den store ørkenen.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.