US Air Force drone. Foto: Senior Airman Cory Payne/ USAF / REX 

Det amerikanske forsvaret sier det utførte droneangrepet som ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) drepte 14 jihadister nordvest i Syria.

Målet for angrepet var et møte mellom militante islamister torsdag i landsbyen Jakara nær grensen til Tyrkia. Fem utlendinger og seks ledere er blant de drepte, ifølge eksilgruppen.

– Amerikanske styrker utførte et angrep mot et møte mellom ledere i en gruppering av al-Qaeda i Idlib i Syria, opplyser det amerikanske forsvarets sentralkommando uten å oppgi antall drepte.

Idlib er den siste opprørskontrollerte provinsen i Syria. Området er kontrollert av gruppen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), men andre ytterliggående grupper er også aktive i området.

Nasjonaliteten til de fem drepte utlendingene er ikke kjent. To av de seks drepte lederne tilhørte HTS, ifølge SOHR.

Torsdagens angrep kommer etter at det ble kjent at 18-åringen som halshogde en lærer i Paris, hadde hatt kontakt med en russisktalende jihadist i Syria.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂