Jihadismen er et globalt fenomen. Men vi skal helst unngå ordet. Erstatte det med «ekstremist», så det også kan brukes om høyresiden.

Hamas lyder penere. Vi hører svært lite om Hamas’ ideologi: at de vil utrydde både Israel og jøder. Det er noe man ikke sier i godt selskap.

Derfor hører vi ikke om demonstrasjoner i København hvor islams sorte flagg vaier og ropene «Israel skal utslettes!» gjaller.

Det blir for mye ubehag.

Disse menneskene vil heller ikke like at man peker på parallellen til nazismen. Tyskland kollapset heller ikke. Fronten holdt helt til krigen sluttet. Tyske soldater holdt stand. Dét er et tema som er lite omtalt.

Det samme ser ut til å være tilfelle i Gaza og på Vestbredden. Befolkningen støtter terror mot jøder – sivile eller militære; dét spiller ingen rolle.

Et blikk på Libanon og Syria forteller noe om hvor langsiktig vi må tenke. Hizbollah har ødelagt Libanon. Det har de klart på 40 år. Landet er smadret, men vi hører nesten ikke noe om det, for i så fall tråkker vi mentor Iran på tærne.

Israel har nå eliminert så mange kommandanter at Teheran nøler. De mistet selv presidenten. Mossad gjør som Trump: hogger hodet av slangen. Han tok ut Soleimani. Dét ville aldri Obama og Biden våget.

Derfor får de krigene.

I Syria rotet Obama seg inn i en hengemyr av radikale grupper. IS ble slått, men ikke utradert. Blant dagens nyheter:

Åtte mennesker er drept i et IS-angrep mot regjeringsvennlige militssoldater i Badia-ørkenen i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ifølge den syriske eksilgruppa fant angrepet sted onsdag kveld, da militssoldatene var ute for å lete etter en lokal gjeter som tidligere var bortført av den ytterliggående islamistgruppa IS.

To av de drepte var ifølge SOHR sivile gjetere, mens seks var soldater i en regjeringsvennlig milits i området.

Vi bryr oss ikke. Dette er mennesker langt borte som vi ikke har noe forhold til. Men ikke lenger borte enn palestinerne i Gaza. Det er hvem som dreper det kommer an på. På Gaza-stripen er det Israel. I Syria er det IS; ikke noe å gjøre med dét.

Men Gahr Støre, Mette Frederiksen og Ulf Kristersson trenger bare titte ut av vinduene, så ser de jihads svarte flagg.

 

 

Hizb ut-Tahrir Nørrebro 29. juni

Slike slagord lyder fra megafonene i Danmarks hovedstad. Legg merke til alle barna. De oppdras til jihad mot jøder og er neppe særlig fredeligere innstilt mot dansker.

Dette finner våre politikere seg i på våre vegne. Ikke si at du ikke ble advart.

Gaza, som de er så opptatt av, er en sinnstilstand.

Mads Gilbert skriver i Aftenposten at norske myndigheter må ta inn 400 pasienter fra Gaza med familier. Han hadde løfte fra Kjerkol om 200 før hun gikk av.

De har brukt krigen som påskudd til å islamisere samfunnet – vie det til islam.

Krigen vil fortsette, og når den stilner på Gaza-stripen og på Vestbredden, vil den fortsette i Europa. Ikke kom og si at politikerne ikke skjønte det.

 

IS-krigere har drept nesten 4100 mennesker i Syria siden 2019, da den ytterliggående islamistgruppa mistet kontroll over sitt selverklærte kalifat, ifølge SOHR.

Disse er drept i over 2550 ulike operasjoner i områder som nå er kontrollert av det syriske regimet eller av kurdiske myndigheter, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) i en ny rapport.

Flesteparten av ofrene er regjeringssoldater og kurdiskstøttede krigere, men blant ofrene er det også 627 sivile, ifølge SOHR.

Over halvparten av de i alt 4085 ofrene ble drept i Badia-ørkenen, som strekker seg fra utkanten av Damaskus til den irakiske grensen.

– Det går knapt en dag uten bombing, bakholdsangrep, målrettede operasjoner eller overraskelsesangrep utført av jihadister i området, heter det i rapporten.

Gruppa selv har i den samme perioden mistet over 2000 ledere, deriblant toppledere.

IS tok i 2014 kontroll over store områder i Syria og Irak. I mars 2019 mistet gruppa den siste resten av territoriet der de hadde styrt med brutal makt i fem år. Men gruppens krigere har fortsatt tilhold i ørkenområder øst i Syria som den bruker som base for angrepene.

Krigen i Syria startet i 2011 og har krevd over 500.000 liv, i tillegg til at millioner av andre ble drevet på flukt. (NTB)

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.