IS-er fortsatt på krigsfot. Foto: Ritzau

Den islamistiske terrorgruppen IS er langt fra nedkjempet for godt. De er fortsatt aktive med sitt voldelige jihadistbudskap, og fører terrorkrig i områder mellom Syria og Irak. Den siste tiden er minst 90 drept i kamper.

Både et stort antall IS-terrorister og syriske soldater skal være drept i harde kamper  i den syriske ørkenen hittil i oktober, ifølge eksilgruppe. Kampene står mellom mellom regjeringsvennlige soldater og IS-jihadister. Dette melder NTB – AFP.

IS-terroristene må imidlertid ikke bare slåss mot syriske styrker. Også russerne er involvert, og bidrar blant annet med flystøtte i kampen mot IS.

«Russiske fly har utført angrep fra lufta til støtte for sine allierte i det syriske regimet», opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) onsdag.

Det opplyses at kampene brøt ut i to ulike områder i den vidstrakte ørkenen som skiller Orontes-dalen i vest fra Eufrat-dalen i øst.

41 er drept på regimets side, mens jihadistene mistet 49 personer, ifølge SOHR. Bare det siste døgnet skal til sammen 23 stridende ha blitt drept i disse sammenstøtene. Det er tall som taler om svært intense kamphandlinger.

«– IS forsøker å bevise at de fortsatt er sterke», sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Mobile IS-enheter har vært aktive i den syriske ørkenen siden de ytterliggående islamistene mistet siste rest av sitt selverklærte kalifat i mars i år. De forsøker angivelig å bygge seg opp igjen på nytt, men møter altså hard motstand fra styrker med overlegen teknologisk kampkraft.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!