Israelske styrker har nok en gang slått tilbake aggresjon fra iranskstøttet milits.  Foto(Photo by JAAFAR ASHTIYEH / AFP)

Israelske styrker skal natt til mandag ha hindret terror fra angripere utstyrt med eksplosiver, på grensen mot Syria.

Ifølge avisen Haaretz skal israelske hæren ha opplyst at den gikk til aksjon mot en gruppe som var på vei til å angripe en israelsk militærpost på de sørlige Golanhøydene, mot grensen til Syria.

– Det israelske forsvaret hindret et forsøk på plassere eksplosiver ved den syriske grensen. Spesialstyrker overrumplet terrorister som satte ut sprengstoff ved grensegjerdet. Det ble avfyrt skudd mot terroristene, og alle de fire ble truffet. Det ble ingen skader hos våre styrker, skriver det israelske militæret om aksjonen på Twitter. Dette er også gjengitt av NTB.

Både hærstyrker og luftstyrker skal ha deltatt i aksjonen fra israelsk side.

Det israelske forsvaret opplyser at man legger ansvaret for hendelsen på det syriske regimet, og at de ikke vil tillate noen krenkelse av den israelske statens suverenitet fremover.

Det er velkjent at også Iran spiller en rolle i dette, i og med at iranstøttet Hizbollah-milits er sterkt til stede i Syria. Disse god utstyrte styrkene står for mye av den terror- og angrepsvirksomhet som finner sted mot Israel, fra både syrisk og libanesisk side.

I senere tid har imidlertid ikke disse aggressive aksjonene oppnådd mye annet enn å bli slått tilbake fra israelske styrker, og i tillegg resultert i ødeleggende israelske flyangrep mot Hizbollah-mål.

For kort tid siden slå eksempelvis israelske luftstyrker til mot iranske mål inne i Syria, med dødelig utfall:

«Syrian state media reports say Israel carried out airstrikes in Syria near Damascus Monday for the first time in several weeks, targeting Iranian-linked sites and killing at least five Iranian-backed fighters», rapporterte voa.news.

De siste to ukene har det vært ekstra spent på Israels nordgrense, etter at Hizbollah sverget å hevne en av sine soldater som ble drept i et flyangrep mot iranskstøttet milits i Syria, skriver Haaretz.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.