Bildet: Israelske teknikere i full gang med å undersøke vraket av F-16 flyet som ble skutt ned nær landsbyen Harduf lørdag 10 februar. Foto: Ronen Zvulun/Reuters/Scanpix

Et israelsk kampfly er skutt ned av syrisk luftforsvar og har styrtet i Nord-Israel. De to flygerne rakk å skyte seg ut og overlevde, melder israelske medier.

Den israelske hæren bekrefter nedskytingen og opplyser at de to flygerne er sendt til sykehus, skriver Haaretz.

Ifølge den israelske nettavisen Ynet, som viser til militære kilder, er tilstanden til den ene av flygerne kritisk.

Svar på droneangrep

Den israelske hæren bekrefter at F-16-flyet angrep mål i Syria da det ble truffet av syrisk luftvern. Flyangrepet var ifølge dem et svar på at en drone fra Syria ble sendt inn over grensa til Israel. Dronen var ifølge dem iransk.

– Vi identifiserte en iransk drone som tok av fra syrisk territorium. Dronen ble identifisert av det israelske flyvåpenets systemer og ble skutt ned av et av våre helikoptre. Den iranske dronen falt ned på vårt territorium og er nå i vår besittelse, sier brigadegeneral Ronen Manelis.

– Det ble besluttet å angripe traileren iranerne skjøt opp dronen fra. Dette var et kirurgisk angrep langt inne i Syria, og målet ble ødelagt, legger han til.

Nytt angrep

Det syriske nyhetsbyrået Sana meldte noen timer senere at israelske fly på nytt hadde angrepet mål i Syria, denne gangen nær hovedstaden Damaskus.

Det er ikke kent hva som var mål for dette angrepet, men syrisk luftvern besvarte ifølge meldingen «den israelske aggresjonen».

Israel har de siste årene gjennomført en rekke flyangrep mot mål i Syria, først og fremst rettet mot den libanesiske Hizbollah-militsen som står på president Bashar al-Assads side i krigen.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂