Bare timer etter at et iransk transportfly landet i Syria onsdag, angrep israelske rakettbatterier på Golan mål i det sørlige Syria. Ifølge syriske medier ble de fleste missilene skutt ned, men syriske myndigheter oppgir at en syrisk soldat ble drept.

Hva som var målet, er ikke kjent, og selv om israelske myndigheter sjelden kommenterer slike angrep, peker et radiointervju med den israelsk boligministeren i retning av at det var iranske mål som ble angrepet.

Asked about the strike in a radio interview with the Kan broadcaster, Housing Minister Ze’ev Elkin refused to comment on the specific strike, but reiterated Israel’s policy of blocking Iranian entrenchment, weapons transfers and the establishment of a front against Israel on the Golan Heights.

Spurt om angrepet i et radiointervju med Kan-kanalen, nektet boligminister Ze’ev Elkin å kommentere det spesifikke angrepet, men han gjentok Israels politikk med å blokkere iransk styrkeoppbygging, våpenoverføringer og etableringen av en front mot Israel på Golan-høydene. (Times of Israel)

De syriske påstandene om at flere av missilene ble skutt ned av syrerne, avfeies i israelske medier som ren bløff.

Onsdag rapporterte flere Telegram-kanaler om et iransk militært transportfly som var på vei til Israel.

Det ble ikke spesifisert hvor det iranske flyet landet, men onsdag kveld brakte den velinformerte kristne og israelske kommentatoren Amir Tsarfati følgende melding:

Torsdag morgen skriver han at nattens angrep kommer vel en uke etter det israelske angrepet mot havnebyen Latakia. Ifølge Tsarfati skal andre israelske medier ha oppgitt at angrepet var rettet mot avanserte våpen, enten cruise-missiler eller selvmords-droner skipet inn fra Iran.

These reports arrive a week after the attack attributed to Israel in the country’s Latakia port. The day after the attack that took place last Tuesday, it was reported in the evening news here 11 that the target of the attack was an advanced weapon smuggled from Iran by sea. It is estimated that these are cruise missiles or suicide drones.

Les også:

Iran forbereder seg på angrep

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.