Røyk stiger opp fra det omstridte Shebaa Farms-området, på nordøst-siden av Hermon-fjellet. Bildet er tatt fra Marjayoun-landsbyen i Sør-Libanon, Libanon 27. juli 2020. Foto: Karamallah Daher/Reuters/NTB Scanpix

Den israelske hæren åpnet mandag ettermiddag ild mot en gruppe infiltratører fra den iransk-støttede Hizbollah-militsen på grensen mellom Libanon og Israel. Kampene fant sted i området Chebaa Farms, i områdene der de norske FN-styrkene var utstasjonert fra 1978 til 1998.

Den israelske hæren (IDF) anbefalte umiddelbart alle innbyggerne i området om å holde seg innendørs, men etter at de tre til fire infiltratørene ble oppdaget og drevet tilbake over grensen, ble anbefalingen trukket.

IDF angrep senere mandag flere mål i Sør-Libanon, blant annet i områdene rundt Kfar Chouba.

Spenningen langs den libanesisk-israelske grensen har økt den siste uken, etter at en fremtredende Hizbollah-leder ble drept i et israelsk flyangrep mot syriske og iranske styrker nær Damaskus forrige mandag.

Israel sent a message to Hezbollah saying it had unintentionally killed one of the group’s fighters in an air strike in Syria last week, the Lebanese Al-Mayadeen channel reported Saturday night.

Hezbollah on Tuesday blamed «Zionist aggression» after commander Ali Kamel Mohsen was killed when a barrage of Israeli air strikes struck positions south of Damascus on Monday night. (Middle East Eye)

Israel innrømmet søndag at en av deres militære droner falt ned over libanesisk territorium, uten at det representerte noen fare for at sensitiv informasjon ble kompromittert.

The drone fell “during IDF operational activity” along the border, the army said in a statement. “There is no risk of breach of information.” (The Defense Post)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.