Nytt

Natt til søndag var det to viktige hendelser i dronekrigen mellom Iran og Israel. Først bombet israelske fly et anlegg for droner utenfor Damaskus, og noen timer senere eksploderte en israelsk drone over Dahiyeh, en Hizbollah-kontrollerte bydel i Beirut.

Ifølge det israelske luftforsvaret var det et anlegg i Aqraba, sørøst for Damaskus, drevet av de iranske Al-Quds styrkene i Syria, sammen med Hizbollah, som ble bombet i nattens aksjon.

“The IDF, by Israeli aircraft, was able to thwart an Iranian attempt led by the Quds force from Syria to conduct an attack on Israeli targets in northern Israel using killer drones,” military spokesman Jonathan Conricus told reporters. (The Times of Israel)

Ifølge israelske ynetnews.com hadde israelerne i lang tid monitorert hvordan iranerne og de libanesiske Hizbollah-operatørene hadde planlagt å sende droner fullastet med sprengstoff inn over Israel.

Noen timer senere eksploderte en israelsk drone i lav høyde, rett i nærheten av mediesenteret til den iransk-støttede Hizbollah-militsen, i bydelen Dahiyeh i det sørlige Beirut. En annen drone styrtet like etter rett i nærheten, skriver Reuters.

Selv om ingen internasjonale medier så langt har satt disse to hendelsene i sammenheng, mener vi det er grunn for å gjøre nettopp det.

Vrakrester av en israelsk drone som falt ned over Beirut 25. august 2019. Foto: Twitter

Vrakrester av en israelsk drone som styrtet i Dahiyeh, Beirut, 25. august 2019. Foto: Twitter

 

 

 

Foto: Twitter

 

 

Ovenstående bilder er publisert av flere på Twitter. Den mest interessante analysen kommer fra Observer IL. Ifølge ham er det ingen tvil om at dronene er israelske. Han gir typebetegnelsen på dronene og forklarer at disse dronene må ha en fri siktlinje på minst fem kilometer for å kunne operere. Siden korteste luftavstand mellom den israelske grensen og Beirut er 60 km – og fullt av fjell – er det åpenbart at disse dronene må ha blitt operert fra fjellene øst for Beirut!

Twitteren Observer IL viser Israels beskjed til Hizballah: – Vi følger med! Foto: Skjermdump fra Twitter

Twitteren Observer IL viser her klart og tydelig hva hensiktene med de israelske dronene over Beirut var. Det var en klar beskjed til Hizbollah: – Vi følger med!

En lingvistisk morsomhet som Israel kan ha hatt i tankene, er at Aqraba, som ble bombet i natt, kan oversettes med «korteste»…

Documents lille redaksjon jobber natt og dag for å finne sammenhenger og nyheter alle i Norge burde interesse seg for. Vi er glade for å ha deg som leser, og håper du finner det verdt å støtte vårt arbeid!

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også

Les også