Opprydding etter et tidligere israelsk angrep mot Damaskus, Syria, der flere iranske såkalte rådgivere skal ha blitt drept. Foto: (AP Photo/Omar Sanadiki

Det skal ha vært en rekke eksplosjoner omkring Syrias hovedstad Damaskus, ifølge den iranskvennlige libanesiske tv-stasjonen Mayadeen.

Meldingen kom tidlig natt til tirsdag. Det forelå ved 0.30-tiden norsk tid ingen detaljer.

NTB skriver om saken.

Natt til søndag uttalte den syriske hæren at Israel hadde gjennomført angrep mot mål sør i Syria.

Syriske myndigheter er ikke dem man vanligvis fatter mest tillit til og umiddelbart vil bruke som kilde.

Men opplysningene får noe større troverdighet ved at også den London-baserte syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har meldt om angrepene.

Israel pleier ikke å kommentere enkeltangrep, men har flere ganger sagt at de ikke vil la erkefienden Iran, som også støtter Syrias leder Bashar al-Assad, øke sin tilstedeværelse i landet.

Slike bombeangrep mot utvalgte mål er ett av flere virkemidler for Israel til å forhindre en slik økende iransk styrkeoppbygging i Syria.

Israel kjemper i dag mot et «mangehodet troll» av nasjoner og grupperinger som alle er ute etter å utslette den jødiske staten.

Syria er blant statene som konstant er en trussel mot Israel.

Siden borgerkrigen brøt ut i 2011 har Israel gjennomført hundrevis av angrep mot mål i Syria, primært mot Iran-støttede styrker, blant dem Hizbollah, men også mot syriske militære styrker.

Iranskstøttede Hizbollah regnes som alliert av Hamas. Houti-terroristene er også med i denne anti-israelske koalisjonen.

Blant støttespillerne i bakgrunnen finner man så Russland, som alliert av Syria, med nære bånd til både Iran og Hamas, og med et generelt ønske om å bidra til destabilisering både i Midtøsten og ellers i verden.

Mange vil si det er merkelig at et russisk regime som i sin egen retorikk hevder å fremme «ortodokse, kristne verdier», har slått seg sammen med de mest ytterliggående islamistiske krefter i verden, og mot Israel.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.