Terrorgruppen Hizbollah og andre militser var mandag kveld mål for et israelsk luftangrep. Her ses medlemmer av Hizbollah gjøre noe som minner om nazihilsen. 

Israelske fly har mandag slått til mot blant annet terrorgruppen Hizbollah i Syria. Flere skal være drept eller såret.

NTB-AFP siterer det statlige syriske nyhetsbyrået Sana på at et israelsk angrep har funnet sted mot milits-mål i Syria. To personer skal være drept, syv andre såret.

Sana beskriver angrepet slik:

– Det israelske angrepet førte til at to martyrer ble drept og sju soldater såret, sier en militærkilde til Sana.

I versjonen som benyttes av det såkalte nyhetsbyrået Sana, var de drepte «martyrer». Dette gjengis ordrett av NTB, et norsk nyhetsbyrå.

Sana forteller videre om hvor suksessfullt det syriske regimet og dets allierte Hizbollah har håndtert angrepet fra Israel:

– Den israelske fienden har angrepet den sørlige regionen med missiler, og vårt luftforsvar har slått til mot dem, sier en militærkilde til Sana.

Det beskrives ikke nærmere hva «vårt luftforsvar» har oppnådd når de her har «slått til». Det vites derfor ikke om alle de israelske flyene er skutt ned, om noen av dem er skutt ned, eller om det i det minste er blitt noen form for skader eller skrammer på enkelte av dem.

Ved andre slike israelske luftangrep i senere tid skal samtlige israelske fly ha vendt tilbake til sine baser. Heller ikke denne gangen foreligger det så langt informasjon om israelske tap av noe slag. Men «vårt luftforsvar» har uansett «slått til» mot «den israelske fienden», opplyses det.

Ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) rettet de israelske angrepene seg mot styrker tilknyttet den libanesiske gruppen Hizbollah og andre grupper som også støtter det syriske regimet.

Den tungt bevæpnede, islamistiske organisasjonen Hizbollah støttes og styres av Iran, og har siden 2013 stått på EUs liste over terrororganisasjoner. Dette til tross for at enkelte norske medier, som blant annet Aftenposten , med jevne mellomrom fremstiller Hizbollah som en slags «humanitær organisasjon».

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.