IS-terrorister i Syria. Bilde fra YouTube. 

Søndag ble minst 31 personer drept i et angrep på trøffelsankere i Syria. Militante medlemmer av ekstremistgruppen IS antas å stå bak, sier observatørgruppen.

Den islamistiske terrorgruppe IS viser at den fortsatt eksisterer, og at den er like barbarisk som tidligere.  Nå meldes det at minst 30 personer som lette etter trøfler, er myrdet av islamistene.

NTB-AFP melder om saken.

Det har også tidligere vært angrep mot folk som er på jakt etter trøfler i ørkenen. Dette seneste angrepet skjedde øst for byen Hama søndag.

De syriske ørkentrøflene regnes for å være en delikatesse og selges for høye priser i det borgerkrigsherjede landet, og jakt på trøfler kan derfor være en viktig kilde til inntekter for en fattig befolkning i et krigsherjet land.

Myndighetene advarer hyppig folk om å drive den farlige praksisen med å sanke trøfler. Likevel drar hundrevis av fattige syrere hvert år mellom februar og april ut for lete etter trøfler i Syrias enorme ørkenområder, steder der jihadister skjuler seg og som også ofte er minelagt.

Siden februar i år har over 230 mennesker, de aller fleste sivile, blitt drept i IS-angrep rettet mot trøffelsankere eller av landminer, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

London-baserte SOHR sier at det denne gangen var «sivile og minst tolv regimevennlige militsmedlemmer» blant de 31 drepte, så trolig har sankerne hatt med seg væpnede vakter til å beskytte seg i det farlige området. Noe som altså ikke hjalp dem.

Les også: 

IS med nye, urovekkende angrep i Syria

 

Kjøp gode bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.