Nytt

Internt fordrevne for jihadistenes vold i Roffenega, sitter i en støvsky i en leir bygget av en tysk NGO i Pissila, Burkina Faso 24. januar 2020. Foto: Anne Mimault/Reuters/Scanpix

Minst 24 menn er drept og 18 såret i et angrep mot en kirke i en landsby i Burkina Faso, opplyser lokale myndigheter.

De om lag 20 angriperne skal ha skilt mennene fra kvinnene, og kun mennene ble drept. En lokal pastor er blant dødsofrene, ifølge en ordfører i området.

Angrepet skjedde i byen Pansy i Yagha-provinsen ved grensen til Niger.

Religiøse ledere har flere ganger tidligere blitt drept i det vestafrikanske landet, som blir stadig mer ustabilt som følge av et ytterliggående islamistopprør.

15. februar: 40 drept i flere angrep i Mali

40 personer, inkludert ni soldater, er drept i flere angrep i Mali, opplyser myndighetene. Flest ble drept i et angrep som skal ha vært etnisk motivert.

I landsbyen Ogossogou i den urolige, sentrale delen av Mali ble 31 mennesker drept natt til fredag. Angrepet mot landsbyen skal ha vært etnisk motivert.

Noen av de drepte skal ha blitt brent, ifølge Aly Ousmane Barry, som er leder i Ogossogou, der majoriteten tilhører folkegruppen fulani. Ifølge Barry gikk omtrent 30 bevæpnede menn til angrep.

En lokal embetsmann opplyser at 28 mennesker er savnet etter angrepet.

Jihadistiske, islamistiske ekstremister og kriminelle grupperinger er et stort problem i avsidesliggende områder i Mali, der også etniske konflikter er en stor utfordring.

I mars i fjor ble en dogon-milits anklaget for å ha stått bak et angrep der 160 mennesker ble drept i samme landsby. Massakren førte til store protester som igjen førte til at regjeringen til slutt valgte å gå av.

Senere fredag ble åtte soldater drept og fire skadd i et bakholdsangrep i Gao-regionen, opplyser hæren. Det blir ikke opplyst om hvem som sto bak angrepet.

En soldat ble også drept i et angrep mot en militærleir i Mindoro, som også ligger sentralt i Mali.

Uroen i Mali begynte med et militærkupp og et påfølgende tuareg-opprør nord i landet i 2012.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!