En fransk soldat tilhørende»Belleface» Desert Tactical Group (GTD) bruker en hund som lukter etter sprengstoff i Gourma-regionen. Han er del av Operation Barkhane i Ndaki, Mali, 29. juli 2019. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Scanpix

Frankrike sender ytterligere 600 soldater til den afrikanske Sahel-regionen for å bekjempe ekstremister, opplyser forsvarsminister Florence Parly.

De fleste forsterkningene vil være utplassert i grenseområdet mellom Mali, Burkina Faso og Niger.

– En annen del av forsterkningene vil være direkte engasjert i militæralliansen G5, for å følge dem i kamper, sier den franske forsvarsministeren Florence Parly.

Den afrikanskledede militærstyrken G5 Sahel Joint Force er satt inn i Sahel-området for å bekjempe terrorgrupper og stoppe organisert kriminalitet og menneskesmugling.

Etter utsendelsen vil det være totalt 5.100 franske soldater i regionen. Den franske presidenten Emmanuel Macron og de andre lederne for militæralliansen G5 lanserte en ny plan for å bekjempe jihadister 13. januar.

Burkina Faso, Mali og Niger har opplevd hyppige angrep fra ytterliggående islamister siden 2015. Ifølge FN er om lag 4.000 mennesker drept i slike angrep i de tre landene i Sahel-regionen de siste tre årene.

20 sivile drept i nytt angrep i Burkina Faso

Rundt 20 sivile er drept i et angrep fra det som antas å være ytterliggående islamister i det vestafrikanske landet Burkina Faso, ifølge en sikkerhetskilde.

Angrepet skjedde i landsbyen Bani i Seno-provinsen.

– Angriperne var tungt bevæpnet og kom på motorsykler. De likviderte bokstavelig talt lokale innbyggere, sier sikkerhetskilden i landet.

En rekke voldshendelser i Burkina Faso den siste tiden har skapt en raskt voksende flyktningkrise i landet. Senest sist helg ble 50 menn drept i Silgadji i Soum-provinsen. Uken før ble 36 sivile drept i et angrep mot to landsbyer nord i landet. NTB-AFP

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.