Mer enn 50 mennesker er drept i en serie bombeangrep mot moskeer i nord i Afghanistan de dagene. IS har tatt på seg ansvaret for angrepene mot to shia-moskeer torsdag. I Mazar-e-Sharif ble 11 mennesker drept, i Kunduz fire. Fredag ble minst 33 mennesker drept da en bombe eksploderte i en sunni-moské, også i Kunduz.

The attack on the Mawlawi Sekandar Mosque is the second in as many days in the northern city.

It follows four attacks across Afghanistan on Thursday – all claimed by the Islamic State group (IS).

The Taliban say they have defeated IS but the group remains a key security challenge to Afghanistan’s new rulers. (BBC)

Ifølge ubekreftede meldinger på Twitter ble mer enn 74 mennesker, de fleste fra den tadjikiske folkegruppen, drept i dagens angrep på moskeen i Kunduz.

Mange drepte også i sør

Kina har oppfordret Pakistan og Afghanistan om å løse sine problemer ved dialog, etter at flere titalls mennesker ble drept i pakistanske luftangrep mot byer i de sørlige provinsene Kunar og Khost, sist uke.

– Afghanistan og Pakistan er begge Kinas naboer og venner. Vi er sikre på at de to landene kan løse sine bekymringer og tvister gjennom dialog og i fellesskap i sikring av fred og stabilitet i regionen, heter det. Minst 60 mennesker ble rapportert drept i en de pakistanske angrepene mot Sheltan-distriktet i Kunar-provinsen og mot Spiri-distriktet i Khost-provinsen. Minst halvparten av de drepte var barn. (Tolo)

Blast Targets Mosque in Kunduz (Tolo)

Afghanistan: Kunduz mosque attacked during Friday prayers (BBC)

Airstrike Victims in Khost, Kunar Ask For Help (Tolo)

Les også:

Flere pakistanske hevnangrep på Afghanistan – minst 40 drepte

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.