Minst én er drept og ti skadet, to av dem kritisk, etter en voldshendelse på en skole i Kuopio i Finland. Politiet skjøt mot gjerningsmannen. En person er pågrepet.

Den mistenkte gjerningsmannen er finsk statsborger og født i Finland, meddeler politiet. Han gikk løs på folk med et sverd eller en machete, melder nyhetskanalen MTV.

Hendelsen fant sted i Savolax yrkesskoles lokaler inne i kjøpesenteret Herman, som ligger fire kilometer sør for Kuopio sentrum.

Et øyenvitne forteller til lokalavisen Savon Sanomat at gjerningsmannen er en ung mann. Ifølge avisen gikk mannen til angrep på en ung kvinnelig student.

– Mannen hogde jenta med sverd i halsen og stakk henne i magen, sier øyenvitnet.

Øyenvitner forteller ifølge Savon Sanomat at en lærer var blant dem som ble angrepet. En kvinne som jobber på et bilverksted gav førstehjelp til læreren.

– Jag hörde höga hjälprop. Genom fönstren i affären såg jag hur människor rusade ut från skolan och jag insåg fort att nöden var stor.

En av personerna var en kvinnlig lärare vars hand blödde ymnigt. Kvinnans kläder var totalt nedblodade, säger Roosa Kokkonen till Ilta-Sanomat.

Den oppskakede læreren fortalte at en student hadde kommet til klassen og rolig tatt frem en slags kniv eller sverd og begynt å hugge henne.

– En del sade att vapnet var ett svärd. Allting hände väldigt plötsligt. Såret var kanske tio centimeter och blödde kraftigt.

Politiet skjøt mot den mistenkte, som Savon Sanomat oppgir å være langhåret, i korridoren i kjøpesenteret nær skolen.

De skadde er brakt til Universitetssykehuset i Kuopio, som har satt i verk kriseberedskap.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.