To menn ble skadet i et knivangrep sentralt i Västerås tirsdag. En 16 år gammel gutt ble pågrepet mistenkt for handlingen, og er nå mistenkt for drapsforsøk.

Angrepet fant sted i Västerås sentrum ved 08.30-tiden tirsdag morgen ved siden av et kjøpesenter på Engelbrektsplatsen i Västerås sentrum. En mann som jobber som rektor på videregående skole, fikk livstruende skader og ble operert tirsdag ettermiddag. En annen mann skal være alvorlig skadet.

Det var mange vitner på stedet da mennene ble angrepet.

– Vi fick in väldigt mycket samtal när det skedde. Folk uppgav att man såg flera skadade personer blöda och man hade även sett en misstänkt gärningsman. Vi var på plats inom loppet av en minut och kunde snabbt få kontroll på situationen och gripa personen, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin.

Et vitne forteller til Expressen at gjerningsmannen gikk til uprovosert angrep på en mann etter først å ha jaget ham. En annen mann som var vitne til hendelsen, begynte å ringe for å varsle politi og ambulanse, men da ble han også angrepet.

Politiet var raskt på stedet og pågrep den antatte gjerningsmannen da han igjen henvendte seg til en av de skadde mennene. Den pågripne 16-åringen er nå mistenkt for drapsforsøk. Politiet har foreløpig ingen formening om hva som ligger bak angrepet, men de mistenker ikke at det er flere gjerningsmenn.

– Det är väldigt tätt inpå och för tidigt att säga vad motivet är eller om det finns någon koppling mellan offren och gärningspersonen, sier Magnus Jansson Klarin til Aftonbladet.

Kommunestyrets leder, sosialdemokraten Staffan Jansson, sier til Expressen at han føler seg urolig over det som har skjedd og at angrepet er «en fiasko» fra samfunnets side:

– Det är ett misslyckande för samhället att våra förebyggande institutioner, skolor och de stödinsatser vi har kring barn och unga inte kan upptäcka sådana här typer av aggressioner och möta upp med förebyggande verksamhet. Att det blommar upp så här, på öppen gata. Jag känner att det är ett misslyckande att det här sker, sier Staffan Jansson.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.