Flere personer er skadet i en skyting mot en bolig i Enköping. Ifølge politiets pressemelding fikk de en alarm klokken 19.48 torsdag om at det var avfyrt en rekke skudd mot en bolig på Bahcovägen i Enköping.

Det ble funnet en rekke personer med skuddskader på stedet, og de skadde ble kjørt til sykehus med ambulanse. Skadestatusen deres er foreløpig ukjent.

Ifølge Magnus Jansson Klarin, pressetalsperson for RLC Mitt, er ingen mistenkt pågrepet, men det pågår søk etter mistenkte med blant annet helikopter og politiets teknikere foretar undersøkelser på stedet. Hendelsen etterforskes som drapsforsøk og grove våpenlovbrudd.

I løpet av 2022 er 48 personer så langt drept i skyteepisoder i Sverige. Det er mer enn noe annet år, mens det gjenstår tre måneder av året. Kveldens skyting i Enköping er den femte i Sverige denne uken.

Politioppdatering, klokken 21:28: To personer er bekreftet skadd – en mann i 45-årene og en kvinne i 20-årene, som begge er på sykehus. Skadeomfanget er fortsatt uklart.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.