En 25 år gammel mann er død etter skyting utendørs i Borlänge i Dalarna i Sverige fredag kveld. En annen mann er innlagt på sykehus med kritiske skader.

Aftonbladet får lørdag morgen bekreftet at en av de skadde som ble fraktet til sykehus fredag kveld, har dødd av skuddskadene. Pårørende er varslet.

Hendelsen etterforskes nå som drap og drapsforsøk.

Skyteepisoden i Borlänge skjedde utendørs i et boligområde nord i byen like etter klokken 23.

SOS Alarm opplyste overfor TT ved midnatt natt til lørdag at tre personer var sendt med ambulanse til sykehus. Politiet opplyste til nyhetsbyrået en time senere at to personer har fått skuddskader.

– To personer er sendt til sykehus. Ingen andre ble skadd i hendelsen. Den tredje personen er i så fall et vitne eller en sjokkskadd person, sa Olle Lund i politiet i 1-tiden.

Politiet har sperret et område hvor skyteepisoden skjedde. I 1-tiden var det rolig på stedet, ifølge TTs fotograf.

Lund sa da at politiet var på stedet for å sikre bevis og avhøre vitner. Han ville ikke uttale seg om noen er pågrepet i saken. Hendelsesforløpet er for politiet fortsatt uklart.

Sju ambulanser ble sendt til stedet da de fikk melding om hendelsen like etter klokken 23. Ifølge Aftonbladet var også et ambulansehelikopter på stedet.

Borlänge er by og en kommune i Dalarna.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.