Mange skal være skadet ved en skole i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Flere personer er skadd på en videregående skole i Malmö. Skolens rektor sier det er snakk om en hendelse med dødelig vold på skolen.

Et stort antall politifolk og flere ambulanser har rykket ut til stedet. Politiet skriver på sine nettsider at det er mistanke om en grov forbrytelse. Dette opplyses av NTB i ettermiddag.

Tilstanden til de skadde er fortsatt uklar, og man vet ikke om det er noen dødsofre.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 17.12 mandag ettermiddag.

– Alt tyder på at det har skjedd inne i skolens lokaler, men mer informasjon har vi ikke nå, sier politiets pressetalsperson Rickard Lundqvist til Aftonbladet.

– Dette er fullstendig forferdelig, sier rektor Fredrik Hammensjö ved Malmö Latin, en videregående skole med cirka 1100 elever.

Han sier også at det pågår dødelig vold på skolen.

Selv befinner han seg i Göteborg, men han sier han kommer til å dra til Malmö så fort som mulig.

Oppdatert kl. 18.32: To personer er skadd og kjørt i ambulanse til sykehus. Politiet har ingen opplysninger om skadesituasjonen, og helsevesenet har foreløpig ikke sendt ut noen pressemelding.

En person er pågrepet, politiet opplyser at de har kontroll på situasjonen.

Oppdatert kl 21.54: De to skadde som ble kjørt i ambulanse til sykehus skal være voksne som ikke er elever ved skolen. Ifølge opplysninger til Aftonbladet skal de ha blitt angrepet med kniv og øks og det skal ha skjedd inne på skolens område.

Polititalsmann Nils Norling ønsket mandag kveld ikke å kommentere skadesituasjonen, men har opplyst at det ikke er skytevåpen som er brukt. Politiet melder også at de nå avhører personer som har vært på stedet og at de vil gjennomføre aksjoner flere steder i løpet av kvelden og natten. Den pågrepne og mistenkte mannen vil også bli avhørt. En pressekonferanse skal etter planen holdes klokken 10.00 i morgen, tirsdag.

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.