Nytt

kart-kristiansand-wilds-minne-skole

En gutt og en kvinne er døde etter knivstikking på Wilds Minne skole i Kristiansand. De to ble kjørt til sykehus med store skader, men døde kort etter ankomst. Politiet jakter en eller flere ukjente gjerningspersoner.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om gjerningspersonen eller -personene kan være farlig for andre, svarer visepolitimester Terje Kaddeberg Skaar slik:

– Vi står overfor et dobbeltdrap, og det er vel svar godt nok på spørsmålet.

På bar bakke

Politiet synes å stå på nokså bar bakke:

– Vi vet altså ikke hvem vi jakter på, eller om en står overfor en eller flere gjerningspersoner, vi vet heller ikke om det er mann eller kvinne, sier Kaddeberg Skaar.

Og det er ikke alt; ni timer etter drapene kjenner politet ikke guttens identitet, og vet heller ikke det nøyaktige tidspunktet for knivangrepet.

Bevæpnet politi holdt ved ellevetiden mandag kveld fremdeles vakt ved skolen. Et større område er sperret av.

Melding om hendelsen kom til politiet klokken 16.10. Klokken 17.46 fikk Agder politidistrikt bekreftet at kvinnen omkom som følge av skadene. Like etter klokken 18 fikk politiet melding om at også gutten døde. Politiet har ikke sikkert tidspunkt for knivstikkingen. Det er motstridende opplysninger om det har vært vitner til hendelsen.

– Vi fikk melding om at to personer var knivstukket, en kvinne og et barn. De ble begge kjørt til sykehuset i Kristiansand med alvorlige skader. Begge er nå erklært døde, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen til VG.

Norsk kvinne i 40-årene

Politiet har i kveld klart å identifisere den avdøde kvinnen, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med hvem hun er. Ordfører Harald Furre har opplyst at kvinnen jobbet i en barnehage i Kristiansand. Fædrelandsvennen skriver at hun er etnisk norsk og i 40-årene. De pårørende er varslet.

Den avdøde gutten vet man enda ikke hvem er, men politiet opplyser at han er i skolepliktig alder. Det skal ikke ha vært noen relasjon mellom de to ofrene.

– Vi jobber på høygir med å få sikker identifikasjon på ham, sier sjef for felles kriminalenhet og konstituert visepolitimester i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, på en pressekonferanse mandag kveld.

Alt mannskap innkalt

Store bevæpnede politistyrker og hunder er satt inn i letingen etter en eller flere gjerningspersoner. Søket pågår i området rundt Wilds Minne skole, Kuholmen, Valhalla og området rundt gamle Kristiansand Stadion.

– Vi har kalt inn alt tilgjengelig mannskap, både ute i felt og inne på politihuset. Vi etterforsker bredt, og har bedt om både teknisk og taktisk bistand fra Kripos, sier Kaddeberg Skaar.

Politiet ber om tips til telefon 02800.

Skolens elever skjermet

Ifølge rektor ved skolen, Anne Marie Mauland Mansoor, har ingen av skolens elever vært involvert i eller vært vitne til knivstikkingen. Den drepte gutten var ikke elev ved Wilds Minne.

 – Det skjedde i slutten av SFO-tid. Barna var inne, og så heller ikke det som skjedde. De så blålys utenfor, men mer enn det vet vi ikke, sier Mansoor til VG.

Klokka 21.09 la skolen ut følgende melding på sin nettside:

«Det blir oppmøte til vanlig tid på skolen i morgen. Alle møter ved gymsalen, hvor lærerne vil ta imot dem. Skolens øvrige områder vil være avstengt pga politietterforskning.»

Wilds Minne ligger i Marviksveien på Lund. Skolen har i år 384 elever fra 1. til 7. klassetrinn.