Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt på mandagens pressekonferanse om dobbeltdrapet i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter at en mor og hennes datter ble funnet døde i Kristiansand onsdag i forrige uke, bekrefter at de to ble drept.

Det har vært antatt at saken med den døde kvinnene og hennes datter i Vågsbygd i Kristiansand har dreid seg om et drap.

Nå er dette bekreftet, ifølge NTB.

– Politiet har nå mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten for mor og datter. Og basert på etterforskningen som er gjort så langt, og obduksjonsrapporten, kan politiet med sikkerhet slå fast at det dreier seg om et dobbeltdrap, sa politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt på en pressekonferanse mandag.

Det var litt over klokken 13 onsdag i forrige uke at politiet fikk melding om en alvorlig hendelse i en bolig i Vågsbygd i Kristiansand. Da de ankom stedet fant de en mor og hennes åtte år gamle datter døde.

Omstendigheter på åstedet pekte i retning av at dette var et drap.

Etterlyst

Jentas far, 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh, er siktet for drapene og er etterlyst nasjonalt og internasjonalt. Pedersen sier at politiet fremdeles ikke har klart å komme i kontakt med ham.

Mannen er norsk statsborger av palestinsk opprinnelse. Han skal ha vært kjent av det muslimske miljøet i Kristiansand, men skal ikke ha vært spesielt aktiv der. Også den avdøde kvinnen skal ha hatt en viss tilknytning til dette miljøet.

Politiet understreker at det ikke utelukkes at det kan være andre eller flere gjerningspersoner enn Alawneh.

Politiet har tidligere sagt at siste observasjon av moren og jenta var rundt klokken 23 tirsdag kveld.

Nytt tidspunkt

Mandag gikk politiet ut med et nytt tidspunkt i saken.

– Så langt i etterforskningen er det mye som tyder på at gjerningspersonen eller gjerningspersonene har forlatt åstedet en gang etter klokken 6.50 onsdag morgen, sa Pedersen.

Hun sier at politiet går ut med dette tidspunktet fordi folk sannsynligvis har vært på vei til jobb eller skole, og at disse kan sitte på opplysninger som kan belyse saken.

– Vi er derfor fremdeles interessert i opplysninger og tips fra publikum, sier Pedersen.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.