Politiadvokat Vanja Bruvoll og stabssjef Vidar Arnesen ga torsdag informasjon om etterforskningen i Arendal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det var en svensk kvinne i 30-årene som ble drept på et apotek i Arendal tirsdag morgen. Etter to døgn er fortsatt ingen pågrepet i saken.

Det var ved 9.30-tiden tirsdag morgen at politi og ambulanse rykket ut til Boots Apotek i Arendal sentrum etter melding om en skadd kvinne, som kort tid senere døde. Kvinnen var ansatt på apoteket.

NTB- Isabel Müller Eidhamar melder om saken, torsdag formiddag.

Document har tidligere omtalt dette, se artikkel under.

Politiet har til nå vært temmelig tause om det meste knyttet til saken, men nå slippes det ut noe mer informasjon til offentligheten.

Pårørende er informert om at politiet går ut med opplysningene om den avdøde.

Den drepte kvinnen var svensk statsborger, men bosatt i en kommune øst i Agder. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen ble drept.

Politiet vil ikke si noe om hva slags skader kvinnen var påført av hensyn til etterforskningen, men ifølge det Agderposten kjenner til, ble kvinnen knivdrept.

Nok en gang er altså kniv våpen i en norsk volds- eller drapssak.

– Kan svekke bevis

Politiet er fortsatt tilbakeholdne med informasjon i saken.

– Å gå ut med detaljer nå vil være direkte skadelig for etterforskningen, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt til NTB.

– Vi har innhentet mye etterforskningsmateriale som vi skal gjennomgå. Vi har snakket med vitner, innhentet videomateriale og gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet, sier hun.

– Vi kan ikke si noe mer da det vil svekke bevisverdien, legger hun til.

Det inkluderer endelig informasjon om dødsårsak og eventuelle beslag som kan være foretatt av politiet.

Nå etterforskes saken med full styrke, blir det opplyst.

Bruvoll bekrefter at ingen er mistenkt i saken på nåværende tidspunkt. Hun framholder at politiet ikke kan utelukke at den svenske kvinnen var et tilfeldig offer.

– Den teorien er verken styrket eller svekket, sier politiadvokaten.

Mye tyder på at politiet her famler i blinde. Man står overfor en sak som kan bli vanskelig å oppklare.

Politifolk i gatene

Agder politidistrikt har hevet beredskapen som følge av at de ikke vet hvem gjerningspersonen er.

Politiet har styrket sin tilstedeværelse i Arendal etter drapet og er bevæpnet. Torsdag morgen holdt de vakt da barna i sørlandsbyen gikk til skolen.

Det hviler en viss uhyggestemning over byen.

– Vi ber befolkningen om å følge med og ha lav terskel for å ta kontakt med politiet. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon, tilføyer han overfor Agderposten.

Les også: 

Politiet står uten spor etter gjerningsperson i Arendal-drapet

Bestill fra Document i dag:

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.