NTB

Statsforvalteren i Agder går inn i drapssaken i Arendal for å vurdere om det skal gjennomføres tilsyn med helsehjelpen den siktede mannen i 60-årene har fått.

– Vi er i gang med å vurdere varselet. Det ligger da i sakens natur at vi vurderer om det skal gjennomføres videre tilsynsmessig oppfølging, sier fylkeslege Aase Aamland ved Statsforvalteren i Agder til Agderposten.

Fylkeslegen skal altså vurdere om de skal gå inn og undersøke om den siktede mannen har fått tilstrekkelig helsehjelp.

I en kjennelse fra Agder lagmannsrett kommer det fram at en sakkyndig har foretatt en foreløpig vurdering av mannens psykiske helse. I kjennelsen uttrykker sakkyndige en «sterk mistanke om en underliggende psykoselidelse».

To rettspsykiatere skal nå vurdere den psykiske helsen til den drapssiktede mannen.

– De skal vurdere siktedes tilregnelighet. Rapport om dette kommer som regel seks til åtte uker etter at mandatet er gitt, sa påtaleansvarlig Vanja Bruvoll til avisa lørdag.

Tirsdag morgen 2. april ble 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea funnet hardt skadd utenfor apoteket der hun jobbet i Arendal sentrum. Kort tid etter ble hun erklært død, og den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble drept med kniv. En 63 år gammel mann er pågrepet. Han nekter straffskyld.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.