Den 18 år gamle asylsøkeren som er siktet for drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen i Vadsø var psykotisk da drapet skjedde i sommer, mener de sakkyndige.

De rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at den siktede mannen var psykotisk da han drepte Håvard Pedersen i Vadsø 14. juli i år, skriver iFinnmark.

Håvard Pedersen ble bare 18 år. Han ble knivstukket til døde i Vadsø 14. juli.

Mannen vurderes som utilregnelig og de sakkyndige mener det er høy risiko for at siktede vil begå framtidig voldskriminalitet dersom han ikke underlegges tvungen behandling. Det kommer fram i kjennelsen etter fengslingsmøtet i Nord-Troms tingrett mandag,

I mandagens fengslingsmøte konkluderte Nord-Troms tingrett med å opprettholde varetektsfengslingen ved tvungen plassering i psykiatrisk institusjon i fire nye uker. I en tidligere kjennelse fra Nord-Troms tingrett kom det fram at det er sannsynlig at det blir reist sak om overføring til tvungent psykisk helsevern dersom det viser seg at mannen var utilregnelig på drapstidspunktet.

Den siktede afghaneren ble etter drapet innlagt på sikkerhetsavdelingen på Dikemark sykehus i Asker, men ble i september overført til sikkerhetsavdelingen ved Åsgård i Tromsø.

Pedersen ble drept med kniv inne på Coop Byggmix i Vadsø, der han var på jobb. Noe motiv for drapet er ikke blitt avdekket.

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂