Nytt

Politiet vet ennå ikke hvorfor 18 år gamle Håvard Pedersen ble knivstukket og drept i Vadsø. Håpet er at avhør av 17-åringen som er siktet for drapet gir svar.

Kriminalteknikerne er ferdige med sitt arbeid på åstedet, og har gjort beslag som knytter 17-åringen sterkere til drapet. Samtidig har politiet gjennom vitner avklart at det etter alt å dømme ikke var noen relasjon mellom siktede og drapsofferet.

Det store spørsmålet som står igjen er dermed hva som var motivet for knivstikkingen på Coop Byggmix i Vadsø lørdag kveld.

Etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt sier til NTB at de har gjort det klart overfor siktedes forsvarer Vidar Zahl Arntzen at de ønsker å avhøre hans klient i løpet av mandag ettermiddag.

– Hvem som har gjort det er vi rimelig sikre på. Det vi ønsker svar på er hva som var motivet. Håpet er at siktede kan bidra med å belyse dette i et avhør. Det er en av grunnene til at vi ønsker å få avhørt ham så tidlig som nå, sier Andreassen.

Drapsvåpenet ikke funnet

18 år gamle Håvard Pedersen ble knivstukket og drept inne på Coop Byggmix i Vadsø mens han var på jobb lørdag kveld.

Butikken er fortsatt sperret av, selv om politiets krimteknikere er ferdige med å undersøke lokalene. Trolig frigis åstedet i løpet av tirsdagen.

Flere sentrale spor er sikret i løpet av etterforskningen, deriblant video fra overvåkingskameraene i butikken. Drapsvåpenet, som fortsatt kun beskrives som en «knivlignende gjenstand», har politiet likevel ennå ikke funnet.

– Jeg kan bekrefte at den knivlignende gjenstanden ikke er funnet. Vi har ikke funnet kniv på siktede, eller kniver generelt vi kan knytte til handlingen. Vi arbeider fortsatt med å lokalisere våpenet, sier Andreassen.

Til NRK sier han at politiet også har ransaket boligen til 17-åringen, og at det har blitt gjort beslag også der.

Fengslingsmøte

Den 17 år gamle gutten som er siktet i saken, kom til Norge fra Afghanistan som mindreårig asylsøker i 2015 og hadde midlertidig opphold. Politiet opplyser at de ikke kjenner til at det har vært noe utsendelsesvedtak på ham.

17-åringen ble observert løpende mot Vadsøya i etterkant av knivstikkingen, og politiet måtte iverksette et omfattende søk for å lokalisere ham. Politiet fikk til slutt pågrepet gutten med hjelp av en privat båt, først etter at han hadde hoppet ut i sjøen.

Han blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag morgen, men politiet har ikke har tatt stilling til hva de vil begjære under fengslingsmøtet.

17-åringens forsvarer har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser. Pårørendes bistandsadvokat Edel Hennie Olsen skriver i en tekstmelding at de foreløpig ikke vil kommentere saken.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med vitner som kan belyse saken, og etterlyser vitner som har oppholdt seg i Vadsø sentrum mellom 21.40 og 22 lørdag.

I tillegg har politiet etterlyst tre kunder som var på Coop Byggmix rundt hendelsestidspunktet.

– En av dem har meldt seg og sitter nå hos oss, men vi mangler fortsatt minst to, sier Andreassen.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med folk som har vært på parkeringsplassen ved butikken eller ved brua mellom Vadsø og Vadsøya.

 

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.