Nytt

Politiet vet ennå ikke hvorfor Håvard Pedersen (18) ble drept i Vadsø. Påtalemyndigheten vil be om fire ukers varetekt av den drapssiktede 17-åringen.

Påtalemyndigheten vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, hvorav de to første ukene vil være uten tilgang til medier, opplyser politiet i Finnmark mandag ettermiddag.

Fengslingsmøtet starter tirsdag klokka 9.30 i Indre Finnmark tingrett i Tana bru.

I en tekstmelding skriver siktedes forsvarer, advokat Vidar Zahl Arntzen, til NTB mandag kveld at 17-åringen er avhørt.

– Første avhør er gjennomført. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser advokaten.

Leter etter drapsvåpenet

Kriminalteknikerne er ferdige med arbeidet på åstedet, og har gjort beslag som knytter 17-åringen sterkere til drapet. Samtidig har politiet gjennom vitner avklart at det etter alt å dømme ikke var noen relasjon mellom siktede og 18-åringen som ble stukket ned mens han var på jobb i Coop Byggmix i Vadsø lørdag kveld.

– Hvem som har gjort det er vi rimelig sikre på. Det vi ønsker svar på er hva som var motivet. Håpet er at siktede kan bidra med å belyse dette i et avhør. Det er en av grunnene til at vi ønsker å få avhørt ham så tidlig som mulig, sa etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt til NTB før mandagens avhør.

Politiet har sikret video fra overvåkingskameraer i butikklokalet. Drapsvåpenet, som beskrives som en «knivlignende gjenstand», er ikke funnet.

– Vi har ikke funnet kniv på siktede, eller kniver vi kan knytte til handlingen. Vi arbeider fortsatt med å lokalisere våpenet, sier Andreassen.

Til NRK sier han at politiet også har ransaket boligen til 17-åringen, og at det har blitt gjort beslag også der.

Etterlyser vitner

Siktede kom til Norge fra Afghanistan som mindreårig asylsøker i 2015 og hadde midlertidig opphold. Politiet opplyser at de ikke kjenner til at det har vært noe utsendelsesvedtak på ham.

Han ble observert løpende mot Vadsøya i etterkant av knivstikkingen. Politiet fikk til slutt pågrepet 17-åringen med hjelp av en privat båt etter at han hadde hoppet ut i sjøen.

Politiet etterlyser vitner som har oppholdt seg i Vadsø sentrum mellom 21.40 og 22 lørdag. I tillegg etterlyser de kunder som var på Coop Byggmix rundt drapstidspunktet.

– En av dem har meldt seg og sitter nå hos oss, men vi mangler fortsatt minst to, sier Andreassen.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med folk som har vært på parkeringsplassen ved butikken eller ved brua mellom Vadsø og Vadsøya.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!