En person ble drept i Haugesund natt til 1. nyttårsdag. Her er politiet like ved åstedet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB.

En mann i 20-årene døde natt til lørdag etter å ha blitt knivstukket utendørs i Haugesund. To menn i 20-årene er siktet for drap og medvirkning til drap.

Det var klokka 1.28 natt til lørdag at politiet fikk melding om hendelsen.

Da nødetatene kom til stedet, ble det forsøkt gjenoppliving, men den skadde mannens liv sto ikke til å redde. Han ble erklært død rundt klokka 2.10. Mannens pårørende er varslet.

De to mennene ble pågrepet i nærheten av åstedet kort tid etter at politiet ankom stedet. Den ene er en britisk statsborger i 20-årene, som er siktet for drap. Den andre, en norsk mann i 20-årene, er siktet for medvirkning.

– Vi vet at det har vært en kontakt mellom avdøde og de siktede umiddelbart forut for drapshandlingen, men noe mer kan vi foreløpig ikke si om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til NTB.

Har avgitt kort forklaring
De to mennene avga en kort forklaring til politiet da de ble pågrepet, men Soma ønsker ikke å gå i detalj på hva de har forklart.

– Det er korte og foreløpige forklaringer, og de har ikke tatt stilling til spørsmål om siktelsen eller straffskyld, sier Soma, som ikke vil gå inn på hva slags relasjon det er mellom de involverte.

På bilder fra åstedet har politiet lagt ut markører rundt en boks med nyttårsraketter. Politiet vil ikke si hvorvidt drapet er knyttet til feiring av nyttårsaften.

– Det var jo nyttårsaften, og dette skjedde på et tidspunkt der flere folk enn vanlig er ute. Ellers har jeg ikke noen kommentarer til åstedet annet enn at vi sikrer relevante gjenstander på åstedet, sier Soma.

Han sier det er gjort en rekke beslag på stedet, men vil ikke si noe om drapsvåpenet er blant dem.

Britiske myndigheter kan varsles
En rekke vitner er avhørt i saken, og flere vitneavhør vil bli gjennomført i løpet av lørdagen. I tillegg fortsetter de kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet.

Politiet har dialog med den drapssiktede briten om eventuell varsling av britiske myndigheter.

– Det er varslingsrutiner knyttet til dette, og vi har en dialog med siktede om hvorvidt han ønsker at hans myndigheter skal varsles, men jeg har ikke noen kommentarer utover det. Vi ivaretar hans rettigheter, sier Soma.

Advokat Helene Haugland er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede briten. Han er foreløpig ikke formelt avhørt, og hun har ennå ikke snakket med ham.

– Jeg er på vei for å snakke med ham nå, sier hun til NTB like før klokken 15.

 

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.