Bård Lanes ble drept i Tønsberg 20. april. Nå er en tredje mann pågrepet og siktet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

En ny mann er pågrepet etter drapet på Bård Lanes i Tønsberg i april. Mannen er siktet for medvirkning til drap.

– Bakgrunnen for pågripelsen er informasjon politiet har avdekket gjennom etterforskningen, og vi mener det er skjellig grunn til mistanke, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen, som er i begynnelsen av 30-årene, ble pågrepet i Tønsberg-området onsdag ettermiddag. Han har ikke ønsket å forklare seg for politiet.

Johannessen sier den pågrepne er siktet for medvirkning til drapet på Bård Lanes (33) på Kilen i Tønsberg i 22-tiden den 20. april. Fra før er to andre menn pågrepet i saken. En 25 år gammel mann og en 31 år gammel mann er siktet for drap eller medvirkning til drap.

– Ikke på åstedet
Den siste mannen som nå er siktet for medvirkning til drap, er en av personene som tidligere har vært pågrepet i forbindelse med bilbrannen på Sem utenfor Tønsberg noen få timer etter at Lanes ble drept. Den 25 år gamle mannen som er pågrepet sto oppført som eier av bilen som brant.

– Vi mener at den siste mannen vi har pågrepet, har hatt en rolle forut for drapet som vi mener er å anse som medvirkning, men vi mener ikke at han var på åstedet da Lanes ble drept, sier Johannessen.

Politiet sa at de først, kort tid etter drapet, ikke hadde noen holdepunkter for at det var noen sammenheng mellom drapet og bilbrannen.

Sammenheng mellom bilbrann og drap
Johannessen sier at de nå ser bilbrannen på Sem og drapet i sammenheng.

– Vi mener nå at vi kan plassere bilen som har brent, nede på Kilen på det aktuelle drapstidspunktet.

– Tror dere at de drapssiktede har kjørt bilen til og fra drapet?

– Jeg vil ikke si spesifikt at de har kjørt til og fra, men vi mener at de kan knyttes til kjøretøyet.

Johannessen utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Overrasket over pågripelse
Den siste siktede blir fremstilt for varetektsfengsling fredag klokken 12 i Vestfold tingrett.

Mannens forsvarer Jon Anders Hasle sier til NRK at den siktede er overrasket over at han er pågrepet på nytt, og at han var overbevist om at han var sjekket ut av saken.

– Han mener han ikke har noe med denne saken å gjøre, sier Hasle.

Mannen er tidligere domfelt, blant annet for å ha ulovlige våpen.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.