Politiet har lørdag pågrepet mannen som er siktet for drapet i Åros i Asker fredag.

Mannen ble pågrepet i Oslo cirka klokken 15 og er kjørt til sentralarresten, skriver politiet i en pressemelding.

– Dette er en mann i 40-årene med litauisk statsborgerskap, melder politiet.

De legger til at advokat Johnny Veum er oppnevnt som forsvarer for siktede, som etter planen skal avhøres i løpet av kvelden.

Avdøde er ennå ikke sikkert identifisert.

– Politiet jobber med å komme i kontakt med pårørende for å gi dem varsel med forbehold om dette, skriver politiet.

– Skjellig grunn

Leder for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt Anne Alræk Solem sier til NTB at det er etterforskningen og nåværende opplysninger i saken som er bakgrunnen for pågripelsen.

– Han er siktet i saken og det vil si at det er sannsynlighetsovervekt og skjellig grunn til mistanke. Nå blir det sentralt for politiet at han også skal få forklart seg i saken, sier hun.

Hun sier politiet vil avhøre ham så raskt det er mulig. Foreløpig er det ikke tatt stilling til varetektsfengsling.

– Men ut ifra sakens alvorlighet og de nåværende opplysningene vi sitter på, vil det trolig skje. I så fall vil han framstilles for fengsling mandag, sier Solem.

Hun vil ikke utdype mer om hvor mannen ble pågrepet, utover at det skal ha gått rolig for seg.

Mannens forsvarer Johnny Veum skriver i en SMS til NTB at de ved 17.10-tiden er på vei til avhør. Utover det har han ingen informasjon foreløpig.

Knivstikking

Det var fredag rundt klokken 12.30 at politiet mottok melding om hendelsen, som skjedde utenfor en pizzarestaurant i Åros sentrum i Asker.

En mann ble av vitner sett løpende vekk fra stedet, og en annen mann ble kort tid senere erklært død – trolig som følge av knivstikk.

Solem bekreftet tidligere lørdag overfor NTB at politiet har beslaglagt en kniv ved åstedet.

Skal ha vært slåssing

De to involverte skal ha vært i en slåsskamp, som altså endte med dødelig utfall. Politiet mener det er en relasjon mellom de to mennene.

– Det er for tidlig å si noe om motiv og foranledningen her, så det får vi komme tilbake til senere, sa Solem tidligere lørdag.

Den drapssiktede mannen ble ifølge Budstikka etterlyst internasjonalt. Politiet har bedt om tips fra vitner og andre som kan sitte på opplysninger i saken.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.