Nytt

Foto: Facebook

En 27-årig kvinne er død etter at hun ble knivstukket i Oslo for en uke siden. Ifølge den drapssiktedes forsvarer har det vært konflikt om et felles barn.

Kvinnen var inne på Tiffani Café på Frogner i Oslo da den 51-årige mannen kom inn søndag 1. juli. Ved 19.30-tiden meldte politiet fra om at kvinnen var blitt knivstukket og at nødetatene rykket ut til stedet.

Hun ble behandlet for kritiske skader, og mandag opplyste Oslo politidistrikt at hun er erklært død.

Både den siktede og offeret er tsjekkiske statsborgere. Offeret og den siktede har ett felles barn, men bodde ikke sammen.

Den siktede mannen ble 3. juli varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud i hele perioden samt isolasjon de to første ukene. Han ble siktet for drapsforsøk etter hendelsen, og dette er nå skjerpet til å gjelde drap.

– Konflikt om felles barn

Mannen var mandag ettermiddag informert om at kvinnen er død, men har ikke fått informasjon om den skjerpede siktelsen, opplyser forsvareren hans, advokat Johnny Veum.

51-åringen har erkjent at han knivstakk kvinnen.

– Han har ikke erkjent straffskyld så langt. For det er deler av hendelsesforløpet han ikke husker, sier forsvareren til NTB.

– Han er svært lei seg og fortvilet over det som har skjedd. Det har vært en konflikt om et felles barn som han ikke har fått se på lang tid, sier Veum.

– De har fryktet dette

– Dette går hardt utover familien. De har det veldig tungt, helt siden de fikk første beskjeden, sier John Arild Aasen, bistandsadvokat for familien.

– De har fryktet dette lenge, legger han til.

I etterforskningen jobber politiet blant annet med å kartlegge bakgrunnen til den siktede mannen, opplyser politiadvokat Ingvild Myrold.

Hun er kjent med opplysningene om konflikten om det felles barnet.

– Det er opplysninger som inngår i etterforskningen, men på det nåværende tidspunkt er det for tidlig å fastslå hva som er motivet, sier politiadvokaten.