Politiet jakter på en gjerningsperson som ble sett løpende fra åstedet. Foto: Javad Parsa / NTB

Politiet har siktet en mann for drapet i Åros i Asker fredag. Offeret er utenlandsk statsborger. Den mistenkte er ennå ikke pågrepet, og er etterlyst internasjonalt

Det var fredag rundt klokken 12.30 at politiet mottok melding om hendelsen, som skjedde utenfor en pizzarestaurant i Åros sentrum i Asker. Politiet har beslaglagt en kniv ved åstedet, ifølge NTB – Fredrik Moen Gabrielsen..

– Det har foregått en intens etterforskning og mye operativt arbeid siden vi ble varslet om saken, og det er blitt jobbet i hele natt. På bakgrunn av dette er det nå siktet en person i saken, sier leder Anne Alræk Solem av drapsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

En mann ble av vitner sett løpende vekk fra stedet, og en annen mann ble kort tid senere erklært død – trolig som følge av knivstikk.

Solem er forsiktig med å opplyse om detaljer i saken ettersom de pårørende per tidlig lørdag ettermiddag ennå ikke var varslet.

Dette er fordi politiet ikke med sikkerhet har kunnet fastslå den drepte mannens identitet. Ifølge avisen Budstikka er mannen utenlandsk statsborger.

– Vi har en formening om hvem det er, og på bakgrunn av dette prøver vi å gi en varsling med forbehold til de pårørende, sier Solem.

De to involverte skal ha vært i en slåsskamp, som altså endte med dødelig utfall.

– Det er for tidlig å si noe om motiv og foranledningen her, så det får vi komme tilbake til senere, sier hun.

Politiet mener det er en relasjon mellom de to mennene.

– Vi har stor forståelse for at folk og naboer blir redde når sånne ting skjer i nærområdet, men vi har ingen opplysninger om at gjerningsmannen skal være farlig for andre, understreker Solem.

Folk og vitner som har sett noe eller kan sitte på opplysninger i saken, bes om å kontakte politiet gjennom politiets tipsside på nettet.

– Dette er en kjempealvorlig straffesak, og dersom det er noen som har opplysninger i saken eller vet noe om hvor gjerningsmannen oppholder seg, så ber vi dem om å ta kontakt med oss.

Solem sier til Budstikka at gjerningsmannen er etterlyst internasjonalt.

Mens jakten etter gjerningsmannen fortsetter, kommer politiet også med en oppfordring direkte til den siktede mannen om å selv melde seg for politiet.

Les også om samme sak: 

Person død etter knivstikking i Asker

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Bestill også:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.