Politiet i arbeid på stedet mandag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB

En mann er skutt og drept på Røa i Oslo. En mann i 30-årene er siktet i saken. En nabo hørte tre-fire skudd fra stedet.

– Vi har kontroll på en mann i 30-årene som vi er ganske sikre på er gjerningsmannen. Det er ingen opplysninger om andre gjerningspersoner eller medvirkere, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Skytingen fant sted på en privat adresse på Røa i Oslo rett før klokka 21 mandag. En rekke vitner så deler av det som skjedde, og politiet jobbet med å danne seg et bilde av hendelsesforløpet.

Har sikret våpenet

En nabo forteller til NTB at hun hørte tre-fire skudd.

Flere vitner har meldt til Akersposten at en person er sett løpende ut fra en bolig på stedet.

En annen nabo opplyser til Avisa Oslo at sønnen hans så en person som holdt en pistol og at skytingen skal ha skjedd utenfor en leilighet.

Politiets kriminalteknikere jobbet natt til tirsdag med å sikre spor på åstedet. Ifølge TV 2 har politiet sikret det som trolig er drapsvåpenet.

– Den pågrepne er kjørt til arresten og vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre. Han er ikke kjent for oss fra tidligere forhold, sier Skott.

Første drap i år

Det er ikke klarlagt noen relasjon mellom fornærmede og mistenkte, som ifølge politiet er etnisk norsk og norsk statsborger.

Politiet har ikke fått varslet alle pårørende og vil derfor foreløpig ikke gå ut med alder eller andre opplysninger om avdøde.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen opplyser til NTB at den pågrepne er siktet for drap.

Drapssaken er den første i Norge i år.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.