Drapet på en mann i 20-årene søndag morgen bærer preg av et gjengopprør, sier politiet. Den drepte mannen er godt kjent for politiet fra før, og tidligere dømt for flere forhold. Politiet sier at drapet kan ha hatt et hevnmotiv.

Han tilhører et kriminelt miljø. Politiet mener derfor at han ikke var et tilfeldig offer.

Etter det NRK får opplyst skal den drepte mannen ha vitnet i flere rettssaker.

Politiet holdt pressekonferanse om drapet klokken 15.00 søndag. En av teoriene politiet jobber med er at drapet er et hevnoppgjør, ifølge Ingebjørg Hansen, leder for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt.

– Det er noe vi må etterforske for å se om det kan være det.

– Hva er de andre teoriene da?

– Det er flere hypoteser. Vi jobber bredt med hva som kan være bakgrunnen for dette, svarer Hansen.

To personer er pågrepet, en av disse, en mann i starten av 20-årene, er siktet for medvirkning til drap. Politiet tror flere personer kan ha vært involvert, og utelukker ikke flere pågripelser.

– Ut ifra det vi ser på video som er innhentet av politiet er vi sikre på at det er flere personer involvert i hendelsen, sier politiinspektør Jan Eirik Thomassen.

Ifølge operasjonsleder Line Skott har politiet aktuelle kandidater som de jobber med, og politiet tro ikke det dreier seg om en tilfeldig skyting.

NRK beskriver offeret som en norsk mann. Det skal dog dreie seg om en person av somalisk opprinnelse.

Som Document skrev tidligere i dag, opplyste troverdige kilder at drapet bar preg av en ren henrettelse, ettersom offeret bar skuddsikker vest, og at han ble drept med et skudd i panna.

Pårørende til avdøde er varslet.

Oppdatering kl. 22:50:

Søndag kveld ble ytterligere en mann i begynnelsen av 30-årene pågrepet og siktet for drapet.

– Han er kjent for politiet fra før og vi jobber med å kartlegge koblingen til avdøde og den andre siktede. Han ble pågrepet på en adresse i Oslo uten dramatikk, sier Ingebjørg Hansen, leder for drapsseksjonen i Oslo-politiet, til NTB.

Les også:

Person skutt og drept på Grønland i Oslo – en pågrepet og siktet

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.