Saken er oppdatert kl 09:08 og 11:08:

En person ble søndag formiddag pågrepet og siktet for medvirkning til drap, opplyser VG .

Politiet har innbrakt to personer etter drapet på Grønland i Oslo natt til søndag, opplyser krimvakta i Oslo til VG

De to personene skal avhøres. Renate Medby i Oslo-politiet kan ikke si noe om det er en relasjon mellom de innbrakte og den avdøde mannen i 20-årene.

Det er ikke gjort beslag i noe drapsvåpen. (NTB)

En person av somalisk opprinnelse ble søndag morgen skutt og drept på Grønland i Oslo. Politiet uttaler at offeret hadde skader som «ikke var forenlig med liv», noe som etter det Document erfarer betyr at offeret ble skutt i hodet. En person skal ha blitt sett løpende fra åstedet, rett utenfor T-banestasjonen.

Troverdige kilder opplyser til Document at drapet bar preg av en ren henrettelse, ettersom offeret bar skuddsikker vest, og at han ble drept med et skudd i panna.

– Vi var tidlig på stedet og fant en mann som var skutt og med skader som ikke var forenlig med liv, så han ble tidlig erklært død. I ettertid har vi jobbet med mye mannskap ute i området rundt Grønland/Brugata i søk etter beskrevne personer, sier politiets innsatsleder Rune Hundere til NTB.

Han sier også at politiet har grunn til å tro at gjerningspersonen har en relasjon til mannen som er skutt og drept. Han opplyser at avdøde er en mann i 20-årene.

Politiets uttalelse om at drapet ikke er noen trussel mot publikum, er problematisk. Når det skytes på åpen gate, er det både farlig og skaper stor utrygghet. Politiet har lagt seg til talemåter som minner om svensk politi.

Det skytes eller stikkes nå i Oslo med livstruende eller dødelig utfall hver eneste uke. Det skaper stor utrygghet.

Denne gang gjorde politiet enda mer som var uvanlig: De sperret av Vaterland bru og opprettet observasjonsposter i områder i nærheten.

Politiet ga opp å lete etter gjerningsmannen kl. 06.28.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.