Innenriks

T-banens linje 2 går fra Kolsås vest for Oslo til Ellingsrud i Groruddalen. De tre siste stasjonene i Groruddalen er Lindeberg, Furuset og Ellingsrud.

I helgen ble en pakistaner med norsk statsborgerskap drept på Lindeberg. Denne hendelsen er ikke unik i området som omfavner disse siste stasjonene. Drap, drapsforsøk og skyteepisoder er ikke noe folk er ukjente med i dette området, men de er like sjokkerte hver gang det inntreffer. Seks alvorlige episoder har inntruffet i løpet av de siste fire årene på dette lille geografiske området.

Lindeberg forrige lørdag 12. april:

Politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt sier at den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at norsk-pakistaneren ble skutt og drept.

Politiet står fortsatt uten noen mistenkte etter drapet, men opplyser at flere sentrale vitner er avhørt. Drapsofferet forsøkte selv å drepe tre menn i 1996.

Ellingsrud 23.mai 2014:

Da de rykket ut til masseslagsmålet fant de ei to år gammel jente død på utsiden av en bolig, tre personer kritisk skadet og en person med lettere skader.

Furuset 23. mai 2012. Flere skytevåpen brukes mot en mann som overlever, men blir alvorlig skadet:

Før skytingen skal en gjeng ha oppsøkt arbeidsplassen til det 28 år gamle offeret. Noen timer senere ble det avfyrt skudd mot 28-åringen med flere våpen.

28-åringen ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt utenfor hjemmet sitt på Furuset.

Furuset 14. mars 2012. Skyting i leilighet med barn tilstede:

De to gjerningsmennene tok seg inn i leilighet og skjøt to skudd i gulvet foran to kvinner og to barn.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er foranledningen til skuddramaet, som skjedde inne i en leilighet på Furuset i Oslo.

Furuset 18. oktober 2011:

Politiet leter etter en gjerningsmann og har startet drapsetterforskning etter at en 21 år gammel mann ble funnet død på Furuset i Oslo torsdag ettermiddag.

Politiinspektør Hanne Kristin Rhode opplyste på en pressekonferanse torsdag kveld at det var mannens familie som fant 21-åringen død i kjelleren i en villa på Furuset nordøst i Oslo.

Politiet opplyser at avdøde har ytre skader som er forenlig med drap. Hva som skal være motivet for et drap, er imidlertid ikke kjent. Ingen personer var torsdag kveld pågrepet.

Høybråten kirkegård, 500 meters gange fra Furuset T-banestasjon, 15.mars 2011:

Politiet står fortsatt uten spor etter at en norskpakistaner i 20-årene lørdag ble funnet drept ved Høybråten kirke i Oslo.

Skal vi ta Jan Bøhler (Ap) på ordet, så gjelder det å fokusere på Groruddalens positive sider. Hvilke positive sider veier opp for disse drapene og skyteepisodene i nærmiljøet herr Bøhler?

Personran og overfall er ikke nevnt, men ikke glemt.

 

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Lindeberg-drapet-Politiet-har-flere-gode-teorier_-men-vet-enna-ikke-svaret-7979582.html

http://www.nettavisen.no/nyheter/to-ar-gammel-jente-drept-i-masseslagsmal-pa-ellingsrud/8447542.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Etterforsker-drap-pa-Furuset-i-Oslo-6668152.html

http://www.abcnyheter.no/nyheter/110315/politiet-ber-om-hjelp-i-hoybraten-saken

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barn-i-skuddrama-i-oslo/a/10079028/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flere-vaapen-ble-brukt-under-furuset-skyting/a/10070494/