Det er snart tre år siden jeg flyttet fra Groruddalen. Språkproblemer, kulturelle motsetninger, personran og bilbranner dukket stadig opp i nærmiljøet. En del av de negative hendelsene de siste årene er belyst i media. Mest kjent er nok de mange ungdomsranene som ble begått av fortrinnsvis minoritetsungdom. Bilbranner ser man også en og annen notis om i avisene. I fjor var det også noen skyteepisoder i områdene ved Furuset hvor jeg tidligere bodde. Selvfølgelig forstår jeg at dette er anekdoter og enkelthendelser, og langt unna noen vitenskapelig studie. Siste ukens hendelser forsterker alikevel inntrykket om at noe er alvorlig galt i Groruddalen og Oslo øst.

Bruk av vold ser ut til å bli omfattende og brutal:

Fem personer ble tirsdag kveld skadd i et slagsmål i en leilighet på Furuset i Oslo. Væpnet politi pågrep fire menn i alderen 20-70 år mistenkt for å ha vært involvert i voldsutgytelsen.

At kniver brukes mot små barn for å drepe gjør at man blir målløs og trist. Grusomhetene kjenner ingen grenser.

To av jentas nære slektninger ble alvorlig skadet med kniv i forbindelse med den samme voldsepisoden, opplyste fungerende seksjonsleder Kari-Janne Lid ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i går kveld. To andre personer ble også skadet, den ene av dem alvorlig. De to personenes status er uavklart, sa Lid.

Skyting er heller ikke helt uvanlig. En episode inntraff på søndag:

En mann ble natt til søndag skutt i armen på Jordal i Oslo. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsperson og søker samtidig etter en annen.

Stokker ble også flittig brukt av en gjeng med herrer på grensen mellom øst og vest, hvis Akerselva er grenseskillet:

Masseslagsmål utenfor hotell i Oslo
Ti til femten personer kjempet med pinner og stokker.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Fem-skadd-i-masseslagsmal-i-Oslo-7574851.html#.U4N5-V7VtsE

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Flere-voksne-knivskadet—to-ar-gammel-jente-drept-7579494.html#.U4N6rl7VtsE

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Mann-skutt-i-Oslo-7580110.html#.U4N76F7VtsE

http://www.dagbladet.no/2014/05/25/nyheter/innenriks/oslo/33500095/

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.