Natt til lørdag ble en person skutt ned og drept på åpen gate. Natt til søndag fortsatte det med ikke mindre enn ti slåsskamper på få timer, alle med personskade. Politiets helikopter ble ikke sett over Groruddalen natt til lørdag, det hang over sentrum.

Fra klokken 23 og de neste fire timene måtte politiet rykke ut til ikke mindre enn ti slåsskamper med personskade bare  i Oslo sentrum.

Ambulanser kjørte flere til legevakten, men i en periode var det så mye som skjedde at både ofre og gjerningsmenn hadde en tendens til å forsvinne før politiet fikk kontroll.

Én kvinne og to menn skal ha vært innblandet i flere av voldsepisodene.

Mens politibilene suste fra det ene åstedet til det andre, hang politihelikopteret rolig rett over Spikersuppa og rapporterte til kollegene på bakken hvordan trekløveret forsøkte å snike seg unna lovens lange arm.

Det ser ikke ut som om gatene er blitt tryggere for kvinnene, for det meldes om to voldtektsforsøk. Et på Grønland og et på Bjølsen.

Politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom to forsøk på overfallsvoldtekt i Oslo natt til søndag.

Inntil de har fått gjennomført nye avhør av de fornærmede i løpet av formiddagen, har vi få opplysninger om gjerningsmennene, sier Pål Berger ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Væpnet ran hører også med  i sommernatta i Oslo. En kiosk ble ranet med kniv. En mann er pågrepet og siktet for brudd på utlendingsloven.

Mannen er siktet for overtredelse av utlendingsloven.

– Vi kan ikke på det nåværende tidspunkt peke ut denne personen som gjerningsmannen for ranet, men han er interessant i denne sammenheng., forteller operasjonslederen.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4151075.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4151222.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4151197.ece

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂