Nytt

En bevegelseshemmet dame på 88 år ble offer for ransmenn i Lillestrøm tirsdag ettermiddag. Kvinnen ble liggende blødende igjen på gata når ranerne løp vekk.

Mens hun sto og ventet på drosje ble kvinnen revet over ende slik at hun silblødde fra et solid sår i hodet.

– Hun hadde håndvesken rundt halsen, og da ransmennene forsøkte å slite denne over hodet hennes, dro de også henne over ende, sier et øyenvitne til Aftenposten.no.

Det usedvanlig brutale overfallet skjedde mot en forsvarsløs kvinne i Teatergaten i Lillestrøm sentrum klokken 15.23 tirsdag ettermiddag.

– Hun var et lett bytte. Hun brukte krykke, og hadde vanskelig for å gå, forteller en mann som delvis så hva som skjedde.

Politiet på Romerike pågrep noe før klokken 20 én person, men ønsker ikke å gå ut med detaljer av hensyn til etterforskningen.

– Fikk hjelp

Mens 88-åringen blødende lå igjen på drosjeholdeplassen, løp de to ranerne ned i P-huset ret:

Tirsdag morgen rykket en lensmann ut til en bolig i Øystese. Her ble han knivstukket i ryggen:

– Meldingen kom klokken 09.19. Lensmannen ble knivstukket i ryggen av en person i forbindelse med et oppdrag. Hans verneutstyr avverget personskade, sier operasjonslederen i Hordaland politidistrikt, til BT.no.

Ifølge Gjesdal er en person pågrepet og satt i fengslig forvaring.

Tirsdag morgen ble en 48 år gammel mann ble kastet ut av NAV-lokalene på Tøyen i Oslo. Dette resulterte i at han trakk kniv og hugg etter to vektere.

En 48-åring ble hissig under et besøk på NAV på Tøyensenteret i Oslo. Han fikk beskjed om at saken hans var avsluttet og ble geleidet ut av to vektere. De NAV-ansatte oppfattet tydeligvis mannen som truende, for de låste døren da han var ute av lokalet.

– Da dro han frem en kniv og begynte å hogge i døren. To vektere bestemte seg for å forsøke å få kontroll på ham. Da hogg han etter dem med kniven. Begge ble truffet i hendene. De fikk kuttskader, men det var ikke alvorlig, forteller operasjonsleder Sissel Hansen.

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Ble-avvist-av-NAV–trakk-kniv–7098465.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Lensmann-knivstukket-i-ryggen-7098519.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Kvinne-88-slatt-ned-og-ranet—kjort-til-sykehus-7099049.html