Det siste døgnet har vært preget av skyting og væpna politiaksjoner rundt om i det ganske land. En urolig start på påskehøytiden.

Torsdag 29.mars, Skedsmo.

Store politistyrker aksjonerte torsdag kveld mot en mann som avfyrte hagleskudd i en bolig på Skedsmokorset. Mannen er pågrepet.

– Det var andre folk i huset da det ble løsnet skudd, og de varslet poltitet, forteller Øyvind Strømsborg, som er operasjonsleder ved romerike politidistrik.

Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av et stort område med flere boliger og omringet minst en bolig på Skedsmokorset på Romerike.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8056298

Fredag 30.mars, Sør-Trøndelag.

Tre personer mistenkt for flere bilbranner ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Sør-Trøndelag torsdag kveld.

Tre personer er pågrepet etter bilbranner på Fremo leir i melhus i Sør-Trøndelag. Det skriver adressa.no. Politiet var bevæpnet og hadde fulgt skuter- og fotspor fra brannstedet til ei sæter i nærheten av Ballfjellet.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Truet-flere-personer-med-startpistol-6797135.html

Fredag 30.mars, Os kommune i Hordaland.

Meldingen om den mulige skyteepisoden kom inn til politiet klokken 19.09 fredag kveld.

Gjerningsmannen pågrepet

Politiet rykket umiddelbart ut til stedet med flere mannskaper.

– Klokken 19.23 meldte patruljen at mannen var pågrepet, opplyser Solås.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med personer som var vitne til skyteepisoden. De forteller at de måtte legge seg ned da mannen angivelig avfyrte skudd med det antatte skytevåpenet.

– Da patruljen kom fram til det aktuelle området påtraff de en person som fortalte at han var truet av gjerningsmannen. De stoppet derfor for å snakke med vitnet. Mens de stod der dukket gjerningsmannen opp. Han kastet fra seg våpenet og forsøkte deretter å stikke fra politiet, men ble innhentet etter kort tid, opplyser Solås.

Ifølge politiet skal også en kvinnelig sjåfør ha blitt truet av mannen. Hun har forklart til politiet at gjerningsmannen skal ha lagt seg over panseret på bilen og rettet pistolen mot henne. Etter å ha truet henne, skal han ha forlatt stedet til fots.

Sent fredag kveld opplyser politiet at det var en startpistol som mannen brukte.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Truet-flere-personer-med-startpistol-6797135.html

Fredag 30.mars, Kristiansand:

Aksjonen begynte klokken 15.54, da politiet fikk melding om at en person var blitt truet med skytevåpen. Bevæpnet politi rykket ut mot stedet, skrivet BT.no.

Det er blitt avfyrt flere skudd ute, men ikke rettet mot person, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

Skuddene ble avfyrt etter at politiet kom til stedet. Klokken 19.15 ble to personer pågrepet uten dramatikk, ifølge politiet.

Væpnet politi hadde da omringet adressen i Hegglandsdalsvegen i rundt tre timer.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/To-pagrepet-i-vapnet-aksjon-6797093.html