Nytt

Aftenpostens forside tirsdag 29.mai viser en side av den multikulturelle hovedstaden som bekymrer mange. Vold, trusler og tyverier er en del av hverdagen. I fjor ble 91 mindreårige ungdommer registrert for lovbrudd i Oslo, kun én hadde norsk personnummer.

Vold og trusler, narkotikakriminalitet og tyverier: I løpet av 2011 ble hele 91 ungdommer under 18 år registrert for lovbrudd i hovedstaden. Kun én av dem hadde norsk personnummer. Resten hadde totalt 26 ulike statsborgerskap.

Bostedsløse asylsøkere og illegale immigranter er den kriminelle ungdomsgruppen som nå bekymrer politiet og de som jobber i Oslos gater aller mest.

Mange av dem kommer fra Algerie, Romania, Libya og Russland.

- Denne ungdomsgruppen er sterkt representert blant dem som begår kriminelle handlinger i Oslo sentrum, sier Christina Hofseth, seniorrådgiver i Oslo politidistrikt. Hun er ansvarlig for den årlige SALTO-rapporten som kartlegger ungdomskriminaliteten i byen.

Avdelingsleder Mai Britt Olsen i Uteseksjonen i Velferdsetaten i Oslo kommune er opptatt av at ungdommene må behandles på en god måte. Barnevernet blir nevnt som en av de rette instansene. Hvordan vil dette prege tilbudet til barn med norsk personnummer? Barnevernet har ikke all verdens ressurser.

 Hvordan ofrene for disse ungdommenes herjinger blir behandlet i ettertid omtaler ikke artikkelen.

- Så lenge det er snakk om unge under 18 år, mener vi det er viktig at disse ungdommene ivaretas på en god måte. I Norge er det barnevernet som har best kompetanse på å ivareta utsatte barn og unge. Samtidig er det flere dilemmaer knyttet til dette med opphold og hvor disse unge skal få hjelp , sier Olsen.

På Aftenpostens nettsider kan vi lese om en skyteepisode på Oslos vestkant. En mann ble skutt i magen på Uranienborg. Gjerningsmannen truet etterpå både en vekter og politi med våpenet sitt.

Politiet pågrep den mistenkte gjerningsmannen like før klokken 01.30-tiden i Gimle Terrasse ved Thomas Heftyes gate.

Det hadde da gått over to timer fra en mann ble skutt i Lallakroken på Uranienborg. Den mistenkte gjerningsmannen løp barbent fra stedet i retning Bygdøy. Politihelikopteret hang over området og søkte med sitt avanserte kamerautstyr, men forgjeves.

Klokken 01.17 fikk politiet melding om at en bevæpnet mann hadde truet en vekter til å gi fra seg skoene sine før han stakk av med vekterens bil på Filipstadkaia.

——————————————

– Han rettet våpen mot våre tjenestemenn og i den forbindelse avfyrte vi skudd. Ingen personer er skadd og gjerningsmannen overga seg umiddelbart, sier Sven-Martin

————————-

– Den mistenkte skal være litt mørkhudet, han skal være av iransk opprinnelse. Han har en tatovering på høyre arm og skal være 30-40 år gammel.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/91-unge-fra-26-land-er-hjemlose-kriminelle-6838283.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/Mistenkt-pistolmann-truet-til-seg-bil-og-flyktet-med-politiet-pa-hjul-6838404.html