Væpnede ran er ikke lenger et uvanlig innslag i Oslo. Ranet av en Jokerbutikk på Ulvøya i går blir beskrevet som et ran som kanskje er mer brutalt enn vanlig. Under ranet har ranerne med seg pistol, og de sparker en kvinnelig ansatt til blods.

En Joker-butikk på Ulvøya like utenfor Oslo sentrum ble ranet torsdag kveld, melder politiet på Twitter.

Bevæpnet politi leter nå etter to gjerningspersoner som var iført finlandshetter, hettegenser og joggebukser under ranet.

Videre beskriver politiet ranerne som menn, som snakket norsk med utenlandsk aksent.

– De fikk med seg kassabeholdningen, men vi vet ikke hvor mye det er snakk om, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

En ansatt skal ha blitt slått og sparket under ranet, skriver politiet videre. Den ansatte skal være blodig i ansiktet og blir kontrollert av helsepersonell på stedet.

Kvivslagsmålene er også et jevnlig innslag i hovedstadens gater. Også i går.

– Vi fikk melding litt før halv tre om at det var en slåsskamp, og det viste seg ganske kjapt at det hadde vært en knivstikking. En person, den fornærmede, er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Vi har pågrepet to mistenkte i saken, sier operasjonsleder i Oslopolitiet Tor Grøttum til VG.

Marius Sørvik, filmskaper og kritiker av utviklingen i Groruddalen, skriver på sin Facebookprofil om en mindre hyggelig hendelse i Groruddalen i natt.

Jeg sier aldri jævla utlendinger, men i kveld ble jeg slått ned på Stovner slik at jeg besvimte 3 ganger, og ranet. Legevakta nå. Lenge leve, demokratiet!

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Mann-knivstukket-i-Oslo-7178899.html#.UXDBCb9KNz8

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Ranet-Joker-butikk-med-pistol-7179181.html#.UXC_gr9KNz8

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.