En mann slått ned og ranet. En kvinne truet med kniv og ranet. To menn varslet om at de var blitt ranet, men siden de ikke var utsatt for vold regnes det som grovt tyveri. Folk opplever noe som de oppfatter som ran, men myndighetene definerer det som tyveri siden det skjer på offentlig sted. Er det slik byen blir tryggere?

– Politiet kom tilfeldigvis over en mann som sa han var blitt ranet ved Oslo Spektrum. Han var blitt slått i bakken, men var ikke alvorlig skadet, sier operasjonsleder Andrè Kråkenes i Oslo politidistrikt.

—-

Operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt fortalte fredag kveld at den 50 år gamle kvinnen ble truet med kniv. Hun ble frastjålet veske og smykker.

—-

Det var to menn som sa at de hadde blitt ranet ved McDonalds på Grønland. Det var imidlertid ikke utøvd noe vold, og da ser vi på det som et grovt tyveri så lenge det er på offentlig sted, sier operasjonsleder Andrè Kråkenes.

http://www.osloby.no/nyheter/krim/To-grove-gran-natt-til-lordag-7383223.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.