Politiets talsmann opplyser at man har pågrepet en person i 30-årene etter hendelsen.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

En mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann ble funnet død i en leilighet i Søgne i Kristiansand søndag. Den døde oppgis å være norsk statsborger.

Politiet ble varslet om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Langenes i Søgne i 12-tiden. Da nødetatene kom til stedet, fant de en død mann.

Dette meldes av NTB-Gunnhild Hokholt Bjerve.

Document omtalte saken tidligere i dag, se sak under.

Politiet mener de kjenner identiteten til den døde og var søndag ettermiddag i ferd med å varsle de pårørende.

Det gis ikke særlig detaljert informasjon verken om avdøde eller siktede. Men det opplyses at offeret skal være norsk statsborger, og bosatt i distriktet.

På en pressekonferanse søndag ettermiddag opplyste politiadvokat Morten Formo i Agder politidistrikt at de har pågrepet en mann i 30-årene og siktet ham for grov kroppsskade med døden til følge.

Sikrer spor

– Vi er i ferd med å gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet og sikre spor med tanke på å finne ut hva som har funnet sted, og hvem som er involvert, sa Formo på pressekonferansen.

Han var som vanlig i slike saker sparsom med informasjon, og kunne heller ikke si om det var noen relasjon mellom den siktede og den avdøde mannen.

– Dette vil være et naturlig tema som vi vil ta opp i framtidige avhør, sier Formo til Fædrelandsvennen.

I hvilken grad nye fakta om dette vil tilflyte offentligheten, sies det ikke noe om.

Ingen avhørt

Den siktede var i 17-tiden søndag ennå ikke avhørt.

– Vi håper å få foretatt innledende avhør søndag kveld, sier Formo.

Politiet har heller ikke avhørt andre foreløpig. De oppfordrer folk som har vært i området og gjort observasjoner, om å ta kontakt med dem.

Advokat Åge Eidsvik er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen. NTB har vært i kontakt med ham, men han kan foreløpig ikke kommentere saken.

Hendelsen føyer seg inn i en lang rekke av stygge voldssaker omkring i landet denne høsten, i stor grad har det vært brukt ulike våpen.

Les også fra tidligere i dag: 

Voldshendelse i Kristiansand, person funnet død

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.