En kvinne i 30-årene ble funnet død på Manglerud i Oslo mandag formiddag. Hennes jevnaldrende ektemann er pågrepet og siktet for drap.

– En mann er pågrepet og siktet i saken. Han meldte seg for politiet og opplyste om at hans kone var død. Mannen er norsk statsborger. Både siktede og avdøde er i slutten av 30-årene, skriver politiet i en pressemelding om drapet mandag ettermiddag.

Politiet kan ikke si noe om drapshandlingen eller hva som kan ha vært motivet.

Mandag formiddag litt før klokken 12 rykket politiet ut til en adresse på Manglerud i Oslo. Operasjonsleder Tor Grøttum opplyste til Dagbladet klokken 12.22 at politiet gjennomgikk en leilighet på stedet.

Kort tid etter uttalte krimleder Janne Kroglund til NTB at det var snakk om en alvorlig hendelse. Litt før klokken 14 bekrefter innsatsleder Tore Barstad at en kvinne i 30 årene er funnet død og at én mann er pågrepet og siktet for drap. Pårørende er varslet og tas hånd om.

– Vi har kontroll på melder, og han anses som siktet i saken. Han har knyttet seg til hendelsen, sier Barstad.

Bilder fra åstedet viser stort politioppbud. Det gjøres nå undersøkelser på stedet og krimteknikere er på plass, opplyser innsatslederen.

– Vi har ingen forutsetninger for å vite hva som har skjedd. Vedkommende som er pågrepet, er ikke i stand til å la seg avhøre, sier Barstad. Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt en forsvarer.

Melder og avdøde har en familierelasjon, men politiet vil ikke utdype relasjonen utover dette. De ønsker heller ikke å kommentere mulig funn av drapsvåpen eller detaljer om hendelsesforløpet.

Politiet antar at hendelsen har skjedd inne i en leilighet. Det gjennomføres nå avhør og rundspørring på stedet.

Saken ble oppdatert kl 17:33

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.