Politiet har satt i gang etterforskning av det de betegner som et mistenkelig dødsfall, etter at en mann i 70-årene døde i Hokksund mandag kveld. Mannen ble funnet på gaten.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet har avhørt vitner som kan ha sett noe i forbindelse med at en mann i midten av 70-årene døde av skader i Hokksund mandag. Mannen obduseres tirsdag.

Det opplyser politiinspektør Per Morten Sending i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Vi har gjort en god del vitneavhør av personer som kan ha sett noe som kan være interessant for oss, sier Sending like etter klokken 9 tirsdag morgen.

Ingenting har i løpet av natta endret seg, og status er fortsatt den samme som mandag kveld, opplyser han.

Mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende ved en trafikkert vei ved Loe Bruk i Hokksund sentrum klokken 19.37 mandag. Han ble funnet med skader og ble behandlet av helsepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24.

Håper på snarlig svar

Tirsdag formiddag skal den avdøde obduseres, og politiet håper en foreløpig obduksjonsrapport samme dag kan gi svar på om de står overfor et drap.

I mellomtiden etterforskes det som et mistenkelig dødsfall.

– Vi mener at han kan ha vært utsatt for en kriminell handling, sier Sending til NTB. Han tilføyer at saken etterforskes bredt.

Tirsdag vil politiet gjøre flere avhør, i tillegg til undersøkelser og teknisk etterforskning.

Politiet har også varslet Kripos, men det er ikke avgjort om de skal kobles inn.

Gikk tur med hunden

Mannen hadde vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.00.

Politiadvokat Ann Iren Svane har tidligere opplyst til NTB at de ikke etterforsker saken som en påkjørsel.

– Avdøde ble funnet ved en trafikkert vei, og i den forbindelse ønsker vi å komme i kontakt med biler som har dashbordkamera som kan ha opptak fra stedet. I og med at dette skjedde i nærheten av en vei, kan det være interessant for oss, sa Mathisen mandag.

Den avdødes pårørende er varslet.

Ingen er pågrepet i saken.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!