Mannen ble funnet død lille julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Mannen som er siktet for drapet på en mann i 70-årene i Hokksund lille julaften, er pågrepet i Arvika i Sverige. Mannen er begjært utlevert til Norge.

Den siktede ble pågrepet i 11.30-tiden, opplyser Sørøst politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Pågripelsen i Arvika, som ligger i Värmland, skjedde ifølge politiet uten dramatikk.

– Vi har i dag begjært mannen utlevert, sier politiinspektør Per Morten Sending i Sørøst politidistrikt til NTB.

Fant etterlyst bil

Det var onsdag politiet opplyste at en mann som da ikke var pågrepet, var siktet for drapet. Politiet etterlyste samtidig en brun Toyota RAV4 2014-modell.

– Mannen ble identifisert ved hjelp av bilen og pågrepet, sier Sending til NTB.

Sending ønsker ikke å svare på om den siktede har noen tilknytning til Sverige, men opplyser at mannen er norsk statsborger.

Bred etterforskning

Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men politiet har tidligere bekreftet at de har en relasjon til hverandre.

Sending ønsker ikke å opplyse om den siktedes alder.

– Vi har etterforsket bredt med de metoder vi har tilgjengelig for å lokalisere ham, og det er bra at vi nå har lyktes med dette. Vi har hatt taktisk bistand fra Kripos, brukt tilgjengelige ressurser i Sørøst politidistrikt på flere fagområder, og i sluttfasen hatt bistand fra svensk politi, skriver Sending i en pressemelding.

Flere tips

Politiet opplyste torsdag formiddag at de hadde mottatt flere tips i etterforskningen av drapet etter at de onsdag etterlyste bilen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har bekreftet at mannen i 70-årene var blitt utsatt for en kriminell handling. Mannen ble funnet med skader som han senere døde av.

Det var klokken 19.37 mandag kveld at politiet mottok en melding fra AMK om at de hadde rykket ut etter en melding om en eldre mann som var funnet hardt skadd.

Mannen ble erklært død på stedet klokken 20.24.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.