En tidligere drapsdømt mann er siktet for drap og likskjending etter funn av en død person i Oslo onsdag ettermiddag. Mannen nekter straffskyld.

– Onsdag 18. juli, cirka klokken 15, ble det funnet en død person i Maridalen. En person som ble påtruffet i umiddelbar nærhet til funnstedet, ble i går ettermiddag pågrepet og siktet for likskjending, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

På en pressebrifing senere på dagen opplyste politiet at siktelsen er utvidet, og at mannen også er siktet for drap. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Retten ga politiet medhold i at fengslingsmøtet holdes for lukkede dører.

Siktede møtte med sin forsvarer, advokat Fridtjof Feydt. Han ønsket selv at fengslingsmøtet skulle holdes for åpne dører.

Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt vil trolig begjære mannen varetektsfengslet i fire uker.

Kjent fra før

Den siktede er i 50-årene. Han er norsk statsborger og bosatt i Oslo. Han er kjent av politiet fra før, blant annet for voldsepisoder.

Ifølge Aftenposten ble han dømt for drap på 80-tallet. Mannens forsvarer, advokat, Fridtjof Feydt, sier at det ikke er noen forbindelse mellom den nye siktelsen og den gamle drapsdommen. Han sier også at hans klient nekter straffskyld etter siktelsen.

Brannvesenet fikk først melding om at det var skogbrann nordvest for Hammern og nær Ullevålseterveien i Maridalen. Da de kom fram, viste det seg at det var et telt som hadde brent.

Den døde ble funnet noen hundre meter fra brannstedet. Politiet vet foreløpig ikke om funnstedet også er drapsstedet. Avdøde var forbrent, og identiteten er ikke fastslått. Vedkommende blir obdusert torsdag.

Gjenstår mye etterforskning

– Vi har avhørt flere vitner som har vært ganske nær åstedet. Det er flere teltcamper i området. Vitner bes kontakte politiet umiddelbart. Vi understreker at alle observasjoner her er av interesse, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.

Politiet kjenner ikke til at det skal ha vært andre kriminelle forhold som har skjedd i området der den døde ble funnet.

– Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt. Vi undersøker alle teorier nå. Vi er så tidlig i etterforskningen at vi holder alle muligheter åpne – fra det minste til det mest alvorlige, sier seksjonslederen.

Anne Alræk Solem sier at sentrale spørsmål i etterforskningen blant annet er om det har vært vitner til selve hendelsen, om avdøde ble brent levende og om det er noen relasjonen mellom siktede og avdøde.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!