Politiet ved Bryn i Oslo mandag. Foto: Tipser / NTB

Fire menn i slutten av tenårene er siktet for drapsforsøk etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld. De fleste av dem stiller seg uforstående til siktelsen.

En mann i slutten av tenårene ble alvorlig skadd i skyteepisoden, men han er utenfor livsfare. Han meldte selv fra til politiet om at han var skutt inne i en bygning i Tvetenveien på Bryn, øst i Oslo.

NTB-Fredrik Moen Gabrielsen og Edvin Strømme melder om saken.

Document omtalte pågripelsen tidligere tirsdag:

Fire siktet for drapsforsøk etter skyting på Bryn

 

De fire pågrepne har fått oppnevnt forsvarere etter pågripelsen, opplyser Oslo politidistrikt tirsdag.

To av tenåringene nekter straffskyld eller stiller seg totalt uforstående til siktelsen, opplyser begges forsvarere til NTB.

Den tredje tenåringens forsvarer, advokat Jørgen Mowinckel, opplyser til NTB at han per nå ikke ønsker å kommentere saken.

Den fjerde tenåringen fastholder sin uskyld, opplyser hans forsvarer, Jens Halvard Bratz, til NTB.

– Han kjenner de andre fra ungdomsmiljøet, men har ikke hatt noe å gjøre med saken. Han var rett og slett på feil sted til feil tid og ble først kjent med saken i forbindelse med pågripelsen, opplyser Bratz.

– Det er en veldig alvorlig sak, og han er selvfølgelig preget av den, legger han til.

Målrettet

– Ut fra de opplysningene vi har nå, ser handlingen målrettet ut. Det ser ut som at skytingen skjedde innendørs, og det ble avfyrt flere skudd, sier seksjonsleder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til NTB.

Hun sier det er for tidlig å si om dette er gjengrelatert kriminalitet.

– Vi er i startfasen, det er mye som gjenstår å jobbe med. Vi skal gjennomgå en del videoopptak og teknisk materiale, fortsetter Alræk Solem.

I en pressemelding skriver Oslo-politiet at de siktede trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Oppgjør

– Vi tror dette er et oppgjør mellom noen som kjenner hverandre, fortalte innsatsleder Erik Hestvik til pressen på stedet i Tvetenveien mandag kveld.

Politiet ble varslet om voldsepisoden klokken 19.53 mandag.

– Vi fikk melding om at en person var blitt skutt. Da vi kom til stedet kort tid etter, fant vi den fornærmede utendørs med det vi antar er skuddskader, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt i Oslo politidistrikt til NTB.

Krevende sak for politi og domstoler

Dette er en sak der det fort kan vise seg vanskelig å få pådømt noen. Alle mistenkte nekter all skyld, og stiller seg mer eller mindre uforstående eller uvitende til hendelsesforløpet.

Det er en nokså vanlig og velkjent strategi forsvarere råder sine klienter til å gå for, i saker der det mangler beviser i form av  vitner eller videoopptak.

Politiet vet nokså sikkert at den eller de skyldige er blant de mistenkte, men vil slite med å peke ut hvem som utførte handlingen, og så føre bevis for det. Man kan ikke bare skjære igjennom og dømme alle.

Dermed kan en slik sak rett og slett ende med henleggelse eller symbolske dommer, om ikke noen av de impliserte etter hvert vil være villige til å vitne.

Les også: 

Tenåring funnet skadet på Bryn, trolig skutt

Bestill fra Document i dag:

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.